Başakşehir teknik direktörü maç değerlendirmesini yaptı:
Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Başakşehir, konuk ettiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Nuri Şahin, maçın genel tablosunu ve takımın performansını değerlendirdi.
ilk yarı performansı ve hayal kırıklığı:
Şahin, "Maça çok iyi başladık. Belki uzun zamandır oynadığımız en iyi 45 dakika. Ne konuştuysak, ne çalıştıysak harfi harfine sahaya yansıttık" diyerek ilk yarıdaki oyundan memnun olduğunu ifade etti. Devreye girerken rakibin muhtemelen dörtlüye döneceğini öngördüklerini ve değişikliklere hazır olduklarını belirtti. Ancak sonuç beklentilerin altında kaldı; basın toplantısında Şahin, bunun çok büyük hayal kırıklığı olduğunu ve bunun bir gereksiz 2 puan kaybı anlamına geldiğini vurguladı.
ikinci yarı, kaçan fırsatlar ve oyun düzeni:
Teknik direktör, ikinci yarıda takımın oyun kalitesinin düştüğünü kabul etti ama aynı zamanda sayılan fırsatlara da dikkat çekti: "İkinci yarı kötü oynamamıza rağmen 2-3 tane yüzde yüzlük pozisyon kaçırdık." Şahin, pozisyon üretme noktasında sorun yaşanmadığını; esas sorunun bu pozisyonların gole çevrilememesi olduğunu söyledi. Ayrıca takımın süreklilik sorunu olduğuna işaret ederek, zaman zaman 45-60 dakikalık iyi dilimlerin ardından oyunun düşmesinin tekrarlandığını belirtti.
Şahin, "İkinci yarıda rakibi tabiri caizse davet ettik oyuna, ortak ettik çok gereksiz bir şekilde" diyerek, oyunun kontrolünü ikinci devrede rakibe verme hatasını kabul etti.
gelecek planı: galatasaray maçına odaklanma:
Gelecek hafta oynanacak Galatasaray maçıyla ilgili soru üzerine Şahin, önce bu maçı zihnen kapatmaları gerektiğini söyledi: "Şu anda gerçekten bu maç çok taze. Önce bu maçı bir kafamızda bitirmemiz lazım, konuşmamız lazım. Konuşulacak çok şey var bu maçla alakalı." Ardından Galatasaray karşılaşmasına bir plan ve oyunla çıkmaya çalışacaklarını aktardı.
Şahin, her rakibe karşı sahada üç puan için oynayacaklarını vurguladı: "Bugün tabii ki büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz ama cuma günü oynayacağımız maçta yine 3 puan için sahada olacağız, rakip kim olursa olsun."
Sonuç olarak Şahin, takımın ilk yarıdaki kapasitesine ulaşmasının önemine dikkat çekti ve önümüzdeki maçlarda süreklilik sağlanması gerektiğini belirtti.
Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, ikinci yarı kötü oynamalarına rağmen 2-3 tane yüzde yüzlük pozisyon kaçırdıklarını söyleyerek, "Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz, gereksiz 2 puan kaybettik" dedi.