Gustavo Alfaro basın toplantısında maç öncesi değerlendirme yaptı
Paraguay Teknik Direktörü Gustavo Alfaro, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Türkiye ile oynayacakları mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Paraguay, 20 Haziran Cumartesi günü TSİ 06.00’da San Francisco’daki Bay Area Stadyumunda Türkiye ile karşılaşacak.
ABD maçının analizi ve moraller
Alfaro, ABD karşısındaki mağlubiyeti detaylı biçimde incelediklerini belirterek, turnuvada tek bir ana takılmanın sonuçları belirleyebileceğini vurguladı. Moralin korunmasının önemine dikkat çeken teknik adam, oyuncularına "endişe yerine meşgul olun" öğüdünü verdiklerini, veriler ışığında eksikleri tespit edip yeni sayfaya geçmeleri gerektiğini söyledi. Hayati bir maç ifadelerini kullanan Alfaro, takımın hız, kondisyon ve an yönetimi gibi anahtar başlıklarda çalıştığını ve alınan antrenmanların yarın sahada sonuç vereceğine inandığını aktardı.
Türkiye karşılaşmasının özellikleri
Alfaro, Türkiye’nin Avustralya ile oynadığı maça atıfta bulunarak, bu müsabakanın yarınki maç üzerindeki etkisinin sınırlı olacağını belirtti. Avustralya maçının farklı dinamikler içerdiğini, Türkiye’nin orta sahada topa sahip olma oranını artırdığı ancak uzun paslar sonrası dengenin değiştiğini ifade etti. Gruplardaki puanlara da değinerek, Türkiye’nin 13, İspanya’nın 16 puanı bulunduğunu ve Türk takımında çok sayıda genç yetenek olduğunu vurguladı. Alfaro, Paraguay’ın oyun anlayışının savunma gücü ve takım DNA’sına uygunluk üzerine kurulu olduğunu söyledi.
Takım içi ilişki ve toparlanma süreci
Kaybedilen maçtan sonra yeniden ayağa kalkmanın zorunlu olduğunu belirten Alfaro, futbolcularıyla yakın bir iletişim içinde olduğunu, ekip içindeki serbestçe fikir alışverişinin takıma avantaj sağladığını söyledi. İnce ayarlar yapıldığını ve saha içindeki anları iyi yönetemediklerinde rakibin bunun bedelini ödeyebildiğini ifade etti.
Gurur, öğrenme ve gelecek hedefi
Alfaro, ABD maçının gururu incittiğini ancak oyuncularına tam güvendiğini belirtti. 16 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda olduklarını hatırlatarak, bu turnuvada sonuç almak için mücadele edeceklerini, alınamazsa edinilen tecrübelerin sonraki organizasyonlara taşınacağını söyledi.
Matias Galarza: ülkem için tüm gücümle oynayacağım
Orta saha oyuncusu Matias Galarza, milli takım adına en iyi performansını ortaya koyacağını belirtti. Galarza, Türk Milli Takımı’nın bireysel olarak güçlü isimlere sahip olduğunu, takımın hazırlıklı ve kendine güvenli olduğunu ifade ederek, Paraguay’ın en iyi oyununu sahaya yansıtmayı hedeflediğini söyledi.
Özetle, Alfaro liderliğindeki Paraguay, Türkiye maçı öncesi moral ve taktiksel toparlanma vurgusu yapıyor; teknik ekip eksikleri analiz edip düzeltme kararlılığı içinde, sahada tüm güçleriyle mücadele etmeyi hedefliyor.
PARAGUAY, 2026 FIFA DÜNYA KUPASI D GRUBU İKİNCİ MAÇINDA 20 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ TSİ 06.00’DA TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYA GELECEK. SAN FRANCİSCO’DAKİ BAY AREA STADYUMU’NDA OYNANACAK BU MAÇ ÖNCESİNDE PARAGUAY TEKNİK DİREKTÖRÜ GUSTAVO ALFARO DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.