Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Nomad, dünyada ilk kez hızlı ve manyetik kablosuz şarj cihazı geliştirdi! Ne zaman piyasaya çıkacak?

Nomad, mıknatısla güçlendirilmiş yeni Qi2 standardını temel alan ilk stand şarj cihazını duyurdu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 13:43
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 13:43

Nomad, dünyada ilk kez hızlı ve manyetik kablosuz şarj cihazı geliştirdi! Ne zaman piyasaya çıkacak?

Telefon kılıfları ve aksesuarlarının saygın üreticisi Nomad’dan çığır açıcı bir şarj cihazı geliyor. Nomad, ilk hızlı Qi2 kablosuz stand şarj cihazını görücüye çıkardı.

MagSafe ve Qi2 özellikli cihazları 15W'a kadar şarj edebilen 100 dolarlık Stand Qi2 manyetik kablosuz şarj cihazı, siyah veya beyaz renklerde satışa sunulacak metal ve cam bir tasarıma sahip. Kendi 20W USB-C güç adaptörünüzü tedarik etmeniz gerekecek. Fakat Nomad en azından ürünle birlikte iki metrelik bir USB-C - USB-C kablosu dahil etti.

şarj

NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

Belkin'in yeni BoostCharge teklifleri, Anker'in en yeni MagGo aksesuarları ve Mophie'nin yakında çıkacak üçlüsü gibi duyurulan diğer Qi2 tabanlı şarj cihazları gibi Nomad Stand Qi2 şarj cihazı da henüz satın alınamıyor. Nomad'ın pazarlama direktörü Chuck Melber, The Verge'e verdiği demeçte "önümüzdeki haftalarda" satışa çıkacağını söyledi. Fakat resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Qi2, Qi açık kablosuz şarj standardının en son sürümü olduğu biliniyor. Apple'ın Qi üzerine inşa ettiği kendi çözümü olan MagSafe, yeni Qi2 standardı için referans olarak kullanıldı. Bu nedenle bazı benzerlikleri paylaşıyorlar. Örneğin her ikisi de bağlantıyı güvenli bir şekilde hizalamak için mıknatıs kullanıyor ve Qi2 uyumlu cihazları 15W'a kadar hızlarda şarj edebiliyor. Bu da iPhone'ların eski Qi standardında 7,5W ile şarj edilebildiği düşünüldüğünde, Qi2 şarj cihazlarının cihazlar arasında şarj oranlarını daha tutarlı hale getirmesi gerektiği anlamına geliyor.

Nomad, yeni Qi2 destekli serisi için fiyatlandırma yayınlayan az sayıdaki markadan biri. Bir kablosuz stand şarj cihazı için 100 dolar pahalı görünebilir. Fakat şirketin sağlam yapı kalitesi sağladığı biliniyor. Buna karşılık, bu son ürün Nomad'ın bu yılın başlarında piyasaya çıkardığı görsel olarak benzer Stand One MagSafe şarj cihazından 10 dolar daha ucuz.