Bist 100
10.268,58 0%
DOLAR
32,27 0,05%
EURO
34,79 -0,1%
ALTIN
2.427,16 0,28%

Nohut pişirmenin en pratik yöntemi: Akşamdan ıslatmaya gerek yok!

Nohut, hem sağlıklı hem de lezzetli bir besin kaynağı. Ancak nohut pişirmek için akşamdan ıslatmak, sabah erkenden ocağa almak gibi uzun ve yorucu işlemler yapmak gerekiyor. Peki, nohutu ıslatmadan, aynı gün içinde pişirebilmenin pratik bir yolu yok mu? Elbette var. Hem de çok kolay. İşte nohut pişirmenin püf noktaları...

Yayın Tarihi: 15.02.2024 09:45
Güncelleme Tarihi: 15.02.2024 09:45

Nohut pişirmenin en pratik yöntemi: Akşamdan ıslatmaya gerek yok!

Nohut, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak nohut pişirmek için akşamdan ıslatmak, sabah erkenden tencereye koymak gibi zahmetli işlemler gerekiyor. Peki, nohutu ıslatmadan, aynı gün pişirebilmenin bir yolu var mı? Cevabı haberimizde...

NOHUT NASIL HAŞLANIR?

Nohutu ıslatmadan pişirmek için iki yöntem var: Normal tencerede veya düdüklü tencerede haşlamak. Normal tencerede haşlamak için nohutu iyice yıkayıp temizledikten sonra, temiz ve ılık bir su ile yarım saat kadar kaynatmak yeterli. Daha sonra nohutu süzüp, istediğiniz yemeği yapabilirsiniz.

NOHUT NASIL HASLANIR

Düdüklü tencerede haşlamak için ise nohutu yıkayıp temizledikten sonra, düdüklü tencereye et, soğan, salça, baharat gibi malzemeleri ekleyip, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatıp, 45-50 dakika pişirin. Nohutunuz hem yumuşacık hem de lezzetli olacaktır.

NOHUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Nohut, protein, lif, demir, folik asit, magnezyum, fosfor, çinko gibi besin öğeleri açısından zengin bir bakliyat türüdür. Nohut tüketmek, sindirim sağlığını destekler, kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürür, bağışıklığı güçlendirir, enerji verir ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

NOHUTLA ZAYIFLAMA

Nohut, aynı zamanda vegan ve vejetaryen beslenenler için de önemli bir protein kaynağıdır. Nohutu humus, falafel, salata, çorba, pilav gibi farklı şekillerde tüketebilirsiniz.

Nohut Yemeği Tarifi

Nohut yemeği yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

* 2 su bardağı nohut

* 100 gr kuzu eti

* 1 adet soğan

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 yemek kaşığı biber salçası

* Yarım çay bardağı sıvı yağ

* Aldığı kadar kaynamış su

* Pul biber

* Tuz

Yapılışı ise şöyledir:

NOHUT PİŞİRME HAKKINDA

* Nohutu yaklaşık 1 litre su ile yarım saat tencerede haşlayın. Daha sonra süzün.

* Düdüklü tencereye eti alıp rengi dönene kadar kavurun. Ardından küçük doğranmış soğanı ekleyip iyice kavurun ve salçayı da ekleyip kavurun.

* Yarım saat haşlayıp süzdüğünüz nohutu ekleyin ve baharatları atın. İyice karıştırın.

* Kaynamış sıcak suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 45 dakika pişirin.

* Servis ederken üzerine karabiber ekleyin. Afiyet olsun.