Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

NKÜ'de "Kutsal Kudüs ile Yareli Filistin'e Uzanan Kırk Çizgi" sergisi ziyaretçi kabulüne başladı

Ünlü çizgizar Hasan Aycın, NKÜ'de Filistin ve İsrail temalı bir sergi düzenledi.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 11:16
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 11:16

NKÜ'de "Kutsal Kudüs ile Yareli Filistin'e Uzanan Kırk Çizgi" sergisi ziyaretçi kabulüne başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Hasan Aycın’ın eserlerinden oluşan “Kutsal Kudüs ile Yareli Filistin'e Uzanan Kırk Çizgi” isimli sergide ziyaretçi kabulüne başladı. Açılışını yapan sergide Hasan Aycın’ın eserleri sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin konuşma yaparken, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınandı. 

İsrail’in Filistin’de uluslararası hukuku ve hakları ihlal ettiğini söyleyen Şahin, bu kanlı sürecin sona ermesi adına NKÜ olarak büyük bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti. Gazze’de insanlık dışı saldırılar yaşandığı ve bu saldırılara tepki olarak üniversitenin tüm eğlence içeriklerinin iptal edildiğini aktaran Şahin, İsrail menşeili ürün satmadıklarını da ifade etti. Son olarak da devam eden saldırıların bir an önce son bulmasını diledi. 

nkü sergi

NKÜ’nün Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Sadık Battal ise serginin önemine değindi. Hasan Aycın’ın dünya çapında bilinen bir çizgizar olduğuna dikkat çeken Battal, Kudüs’ün değerini anlattı. Ayrıca Filistin özgür olmadıkça dünyanın özgür bir yer olamayacağını da söyledi. 

Son olarak Kudüs ve Filistin temeli 40 eser barındıran bu serginin 11 Şubat 2024 tarihine kadar açık olacağı belirtildi.