Nisan'da kar: Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidi'nde ulaşıma kapandı

Erzincan’da yağmur yüksek kesimlerde kara dönüştü; Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidi kar nedeniyle ulaşıma kapandı, ekipler uyarı ve karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 08.04.2026 18:19
Güncelleme Tarihi: 08.04.2026 18:19

Nisan'da kar: Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidi'nde ulaşıma kapandı

Nisan'da kar: Erzincan-Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidi'nde ulaşıma kapandı

Olayın kısa özeti

Erzincan'da etkili olan yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Erzincan-Sivas kara yolu üzerindeki Sakaltutan Geçidi kar nedeniyle ulaşıma kapandı; bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Detaylar

Kent merkezinde yağmur etkisini sürdürürken, akşam saatlerine doğru yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı başladı. Karın etkisini artırdığı noktada, özellikle Sakaltutan Geçidi'nden itibaren ulaşım aksadı ve bazı sürücüler yolda kaldı.

Bölgede hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte buzlanma ve don riski arttı. Meteorolojik verilere göre akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor; sıcaklıkların gece saatlerinde sıfırın altına inerek eksi 1 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor.

Yetkililerin uyarıları ve çalışmalar

Trafik ekipleri, sürücüleri özellikle Sakaltutan güzergâhında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ekipler, araçlarda zincir, çekme halatı ve takoz bulundurulmasının önemine işaret ederek, aşırı hızdan kaçınılması ve takip mesafesinin korunması gerektiğini bildirdi.

Karayolları ekipleri ise bölgede karla mücadele çalışmalarına başladı ve yol güvenliğinin sağlanması için çalışma yürütülüyor.

İzlenecek adımlar

Sürücüler, yol durumu düzelene kadar belirtilen güzergahta zorunlu olmadıkça seyahat etmemeye, zorunlu yolculuklarında ise ekiplerin uyarılarına uymaya özen göstermeli. Yetkililerden gelecek ek bilgilendirmeler takip edilmeli.

NİSAN AYINDA KIŞ GERİ GELDİ: ERZİNCAN-SİVAS KARA YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

NİSAN AYINDA KIŞ GERİ GELDİ: ERZİNCAN-SİVAS KARA YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

NİSAN AYINDA KIŞ GERİ GELDİ: ERZİNCAN-SİVAS KARA YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.