Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Nisan ayı destek ödemeleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, toplamda 8 milyar 354 milyon 236 bin 725 lira destekleme ödemesinin bugün itibarıyla çiftçilerin banka hesaplarına yatırılacağını belirtti.
Bakan Yumaklı, açıklamasında, "Çiftçimize destek, üretime güç oluyoruz. Destekleme ödememizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan desteklerin büyük bir kısmının mazot ve gübre desteklerine ayrıldığını açıkladı. Bu bağlamda, 5 milyar 739 milyon 423 bin 375 lira tutarında mazot ve gübre desteği verilecektir. Ayrıca, yaş çay üreticilerine de toplamda 2 milyar 614 milyon 813 bin 350 lira prim desteği sağlanacaktır.
Geçtiğimiz dönemlerde Adana, Hatay ve Mersin gibi güney illerinde yaşanan don felaketi, çiftçilere büyük zararlar vermişti. Bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı, dondan etkilenen Aydın, Hatay ve Mersin'deki çiftçiler için ayrılan 805 milyon lira mazot ve gübre desteğinin tamamını, herhangi bir takvime bölünmeden yarın saat 18.00'den sonra hesaplarına yatıracağını duyurdu.
Ayrıca, diğer şehirlerde kimlik veya vergi kimlik numarasının son hanesi "6" olan çiftçilere toplamda 4 milyar 934 milyon lira tutarında mazot ve gübre desteği ödemesi yapılacak. Diğer son hanelere sahip çiftçilerin ödeme tarihleri ise ilerleyen günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacaktır.