YENİ Parti Nilüfer ilçe başkanlığı seçiminde sonuç ve tartışma
YENİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı için yapılan seçimde yarış, Ahmet Eren Memiç ile Yasemin Adalı arasında geçti. Yapılan sayımın ardından Ahmet Eren Memiç 812 oyla önde tamamladı; Yasemin Adalı 274 oyda kaldı.
oy dağılımı ve katılım:
Seçimde toplam 1.243 oy kullanıldı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre toplam 157 boş oy bulundu. Aynı zamanda sayımda geçersiz sayılan pusulalar da dikkat çekti; özellikle boş ve geçersiz oylardaki sayıların toplamı seçim sonuçlarının değerlendirilmesinde öne çıktı.
protesto oylarının niteliği:
Geçersiz olarak değerlendirilen 157 pusulanın 154 tanesinin üzerinde YENİ Parti Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş isminin yazılı olduğu görüldü. Bu pusulaların, parti içindeki bazı üyelerin mevcut yönetime yönelik tepkisini göstermek amacıyla kullanıldığı belirtildi. Pusulalar geçersiz sayılmasına rağmen, aynı ismin tekrar edilmesi seçimde öne çıkan bir ayrıntı oldu ve teşkilat içindeki memnuniyetsizliğe işaret etti.
Seçim sonuçları resmi olarak ilan edilirken, parti içinde yaşanan tepkilerin nasıl karşılanacağı ve bundan sonraki süreçte hangi adımların atılacağı yakından izlenecek.
YENİ PARTİ NİLÜFER İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE AHMET EREN MEMİÇ İLE YASEMİN ADALI’NIN YARIŞTIĞI SEÇİM SONUÇLANDI. TOPLAM BİN 243 OYUN KULLANILDIĞI SEÇİMDE AHMET EREN MEMİÇ 812 OY ALARAK SEÇİMİ ÖNDE TAMAMLADI. SEÇİMDE DİKKAT ÇEKEN DETAY İSE PROTESTO OYLARI OLDU.