Nilüfer Belediyesi, Tahtalı ve Ürünlü’de toplam 2 bin m² kaçak yapıyı yıktı

Nilüfer Belediyesi, Tahtalı ve Ürünlü mahallelerinde tarım arazileri üzerine yapılan iki ruhsatsız yapının toplam 2 bin metrekarelik kısmını yıktı.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 16:01
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 16:04

Nilüfer Belediyesi, Tahtalı ve Ürünlü’de toplam 2 bin m² kaçak yapıyı yıktı

Nilüfer Belediyesi, Tahtalı ve Ürünlü’de toplam 2 bin m² kaçak yapı yıktı

Operasyonun kapsamı ve gerekçesi

Nilüfer Belediyesi, tarım arazilerinin korunması hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Tahtalı ve Ürünlü mahallelerinde iki kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. Her iki yapı da birinci sınıf tarım arazisi üzerinde, ruhsatsız ve imara aykırı şekilde inşa edilmişti.

Ekiplerin saha denetimleri ve vatandaş başvuruları sonucu tespit edilen yapılar için yasal süreçler tamamlandıktan sonra yıkım kararı uygulandı. Operasyonun sonucunda ortadan kaldırılan yapıların toplam alanı 2 bin metrekare olarak kaydedildi; her bir yapı yaklaşık bin metrekare büyüklüğündeydi.

Uygulama detayları ve güvenlik önlemleri

Tahtalı Mahallesi'nde ilk müdahale gerçekleştirildi; burada tarım arazisi üzerine ruhsatsız şekilde inşa edilen ve ticari amaçla fabrika binası olarak kullanılan yapı yıkılarak kullanılamaz hale getirildi. Aynı gün içinde Ürünlü Mahallesi'ndeki imara aykırı yapı için de eş zamanlı bir müdahale yapıldı.

Yıkımlar, Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin koordineli güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Operasyon süresince herhangi bir olumsuz olay ya da gerginlik yaşanmadığı bildirildi.

İzleme ve koruma yaklaşımı

Belediye yetkilileri, rutin saha kontrolleri ve gelen ihbarların titizlikle değerlendirilmeye devam ettiğini belirtti. Bu tür müdahalelerin amacı, yerel tarımsal üretimi ve verimli arazi stokunu korumak olarak vurgulanıyor. Yıkım kararlarının yasal prosedürlere göre alındığı ve benzer yapılaşmaların önlenmesi için denetimlerin sürdürüleceği ifade edildi.

Nilüfer Belediyesinin bu uygulaması, tarım arazilerinin korunmasına yönelik yerel yönetim kararlarının somut bir örneği olarak gösteriliyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ, TARIM ALANLARININ KORUNMASI HEDEFİYLE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA, TAHTALI...

NİLÜFER BELEDİYESİ, TARIM ALANLARININ KORUNMASI HEDEFİYLE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA, TAHTALI VE ÜRÜNLÜ MAHALLELERİNDE TOPLAM 2 BİN METREKARELİK İKİ KAÇAK BİNANIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

NİLÜFER BELEDİYESİ, TARIM ALANLARININ KORUNMASI HEDEFİYLE YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA, TAHTALI...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!