Nilüfer Belediyesi'nden öğretmenlere vefa: 24 Kasım'da yemek ve ziyaretler

Nilüfer Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenler için yemek düzenleyip emekli eğitimcileri ziyaret ederek teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 25.11.2025 11:46
Güncelleme Tarihi: 25.11.2025 11:46

Nilüfer Belediyesi'nden öğretmenlere vefa: 24 Kasım'da yemek ve ziyaretler

Nilüfer Belediyesi'nden öğretmenlere vefa: 24 Kasım etkinlikleri

Nilüfer Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitimcilere yönelik etkinliklerle öğretmenlere teşekkür etti. Belediyenin düzenlediği programlar kapsamında hem görevdeki öğretmenler için bir yemek organizasyonu yapıldı hem de emekli eğitimciler ziyaret edilerek günleri kutlandı.

Yemek programı ve Başkan Özdemir'in mesajı

Nilbel Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Başkan Yardımcıları Okan Şahin ve Bukle Erman, meclis üyeleri ile NİLSADER Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yalçın, Nilbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart ve NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz katıldı. Başkan Özdemir, öğretmenlerin toplumdaki rolüne vurgu yaparak hepsiyle tek tek tokalaştı ve emekleri için teşekkür etti.

Başkan Özdemir, konuşmasında öğretmenlere ilişkin şu değerlendirmeyi paylaştı: "Biz şehir kuruyoruz ama geleceği kuran sizsiniz. Nilüfer’in gerçek şiirini yazan sizlersiniz". Ayrıca sözlerine devam ederek, "Hepiniz, Nilüfer’de büyüyen bir çocuğun yolunu sessizce, sabırla, sevgiyle aydınlatıyorsunuz. Biz yollar yapıyoruz; ama yolu gösteren sizsiniz. Tahtaya yazdığınız bir harf, bir çocuğun hayatının yönünü değiştiriyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü de anan Başkan Özdemir, Atatürk'ün sözünü hatırlatarak "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" dedi ve öğretmenleri Cumhuriyetin emanetini taşıyanlar olarak nitelendirdi: "Sizler, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin öğretmenlerisiniz. Aydınlık bir ülkenin mimarı olarak O’nun emanetini taşıyorsunuz".

Programın ilerleyen saatlerinde sahne alan Grup İmece, seslendirdiği şarkılarla öğretmenlere keyifli bir gece yaşattı.

Emekli öğretmenlere ziyaretler

Nilüfer Belediyesi, yalnızca görevdeki öğretmenlerle sınırlı kalmayarak emekli eğitimcilere de ulaşmayı tercih etti. Olgun Gençlik Merkezi gönüllüleri ile birlikte İnci ve Taner Altınmakas, İzzet Şadi Sayarel huzurevleri ve Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde kalan emekli öğretmenler ziyaret edilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Bu ziyaretlerle belediye, eğitimcilerin mesleki katkılarına vefa göstermeyi amaçladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler, Nilüfer'de öğretmenlerin hem kamu kurumları tarafından hem de toplum tarafından hatırlanmasına yönelik somut bir adım olarak kayda geçti.

NİLÜFER BELEDİYESİ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE EĞİTİMCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI.

NİLÜFER BELEDİYESİ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE EĞİTİMCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI.

NİLÜFER BELEDİYESİ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE EĞİTİMCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.