Niksar'da jeneratörden sıçrayan kıvılcım kamyoneti ateşe verdi

Tokat'ın Niksar ilçesinde Danişmend Gazi Bulvarı'nda park halindeki Niksar Ovası Sulama Birliği'ne ait kamyonette jeneratörden çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu; itfaiye alevleri kontrol altına aldı.

Yayın Tarihi: 01.04.2026 13:01
Güncelleme Tarihi: 01.04.2026 13:21

Niksar'da jeneratörden sıçrayan kıvılcım kamyoneti ateşe verdi

Niksar'da jeneratörden sıçrayan kıvılcım kamyoneti ateşe verdi

Olayın Detayları

Tokat'ın Niksar ilçesinde Danişmend Gazi Bulvarı üzerinde park halindeki bir kamyonette yangın çıktı. İddiaya göre Z.A. idaresindeki, Niksar Ovası Sulama Birliği'ne ait kamyonetin arka kısmında bulunan jeneratörden sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu.

Çevredeki vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, alevleri çevredeki diğer araçlara sıçramadan kontrol altına aldı. Araçta bulunan bidonlar içerisindeki benzinin alev almaması, muhtemel daha büyük bir facianın önüne geçti. Yangın sonrası kamyonette maddi hasar meydana geldi.

İnceleme ve Önleyici Tedbirler

Olayla ilgili yetkililer tarafından inceleme başlatıldı; yangının kesin nedeni soruşturma sonucunda belirlenecek. Jeneratör kaynaklı kıvılcımların yangın riskini artırdığı göz önünde bulundurulduğunda, jeneratör bakımının düzenli yapılması ve araçlarda yanıcı maddelerin güvenli biçimde depolanması gibi önlemler önem taşıyor.

Önemli: Yetkililer olayla ilgili incelemeyi sürdürüyor ve elde edilecek bulgular doğrultusunda ek ayrıntılar paylaşılacak.

NİKSAR İLÇESİNDE BİR KAMYONETTE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU.

NİKSAR İLÇESİNDE BİR KAMYONETTE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU.

NİKSAR İLÇESİNDE BİR KAMYONETTE ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!