Bist 100
10.895,25 1%
DOLAR
32,2 0,1%
EURO
34,99 0%
ALTIN
2.493,88 0,13%

Nihal-Bahar Candan'ın sahte "Veysel Abi"sine 479 yıl hapis cezası!

Nihal ve Bahar Candan'ın da mensubu olduğu organize suç çetesinin liderine 479 yıl hapis, 141 milyon TL idari para cezası verildi.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 18:16
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 18:16

Nihal-Bahar Candan'ın sahte "Veysel Abi"sine 479 yıl hapis cezası!

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de dahil olduğu dolandırıcılık olayında yeni bir karar daha çıktı. Mahkeme, örgütün lideri Eren Koç’a 479 yıl hapis cezası verirken, Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın da 459 yıl 7 ay hapis cezası aldı. 

Türkiye’nin çeşitli illerinde 73 kişiyi sazan sarmalı yöntemiyle dolandıranların yargılaması sonunda bitti. Mağdurların güvenini kazanmak için Nihal Candan ve Bahar Candan gibi sosyal medya fenomenlerinin de içinde yer aldığı çete üyelerinin bazılarının hapis cezası açıklanırken mahkeme suçlulara idari para cezası da kesti. 

Mütalaada yer alan bir diğer bilgide örgüt lideri Eren Koç’un kendisini çeşitli yetkili kişiler olarak tanıtması oldu. Mütalaaya göre Eren Koç; Aydın Bey ya da Veysel Abi adıyla Vergi Dairesi, Gümrük İdaresi, Gelir İdaresi müdürü veya yöneticisi olarak tanıtıldı.

İstanbul Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında örgütün lideri Eren Koç; suç işleme amacıyla örgüt kurma, yönetme, 73 kişiye karşı nitelikli dolandırıcılık suçlarından 479 yıl hapis ve 141 milyon TL para cezası aldı. 

Nihal Candan’ın eski sevgilisi Onur Apaydın aynı suçlardan 459 yıl 7 ay hapis cezası alırken, 143 milyon 849 bin 200 TL para cezası aldı. Diğer sanıkların bazılarına beraat bazılarına da değişen oranlarda hapis cezası hükmedildi. 

Sıradaki dava: Kara para aklama

bahar-nihal-candan

Davanın bazı mağdurlarının avukatlığını üstlenen Burak Temizer, karara ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı. Hacizli ya da devletin el koyduğu araçları ucuza temin etme vaadi sunan örgütün 73 kişiyi milyonlarca lira dolandırdığını söyleyen Temizer, örgüt üyelerinin kendilerini kamu görevlisi ve benzeri birçok şekilde tanıttığını da belirtti. 

Mağdurlardan alınan paraların paravan şirketlerden hesaplara yatırıldığını da açıklayan Avukat Temizer, suçtan elde edilen milyonlarca liranın aklandığını da belirtti. Bunun için de ilerleyen zamanlarda farklı hükümlerin kurulacağını söyledi. 

Vurgun hayali bir “Veysel Abi” ile yapılmış! 

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı’nın açıkladığı mütalaya göre örgüt tarafından İstanbul’un genelinde dolandırıcılık yapıldı. Paravan şirketler aracılığıyla faaliyet gösteren ve ilk aşamada Bahar ve Nihal Candan’ı kullanarak güven kazanan örgüt, hayali bir karakterle insanları dolandırdı. Veysel Abi olarak tanıttıkları kişi aracılığıyla kurumlardan ucuza araç aldıklarını ve bu yüzden de ucuzdan sattıklarını söyleyerek insanları kandırdıkları da ortaya çıkan bilgiler arasında yer aldı. 

Parayı alıp kaybolmuşlar! bahar candan

Mağdurlarla Whatsapp üzerinden araç ve fiyat listesi gönderen örgüt, mütalaaya göre, araç almak isteyenlerle anlaşma da yaptı. Anlaşmaya göre aynı zamanda mağdurlardan araç bedelinin yüzde 10’unu da talep eden örgüt, paravan firmaya paranın gönderilmesini sağladıktan sonra bahaneler üreterek araçları teslim etmedi. Bunun üzerine çeşitli şikayetler gelmesiyle birlikte örgütün şeması çıkarıldı.