Niğde'de TÜBİTAK destekli STEM projesi hayata geçiriliyor

TÜBİTAK 4004 desteğiyle Niğde'de yürütülen STEM projesi, 30 öğrenciyle doğa temelli problem kurma ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 18:41
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 18:44

Niğde'de TÜBİTAK destekli STEM projesi hayata geçiriliyor

Niğde'de TÜBİTAK destekli STEM projesi hayata geçiriliyor

Proje bilgileri ve seçilme süreci

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı’nın 19. çağrı döneminde desteklenmeye hak kazanan projeler arasında yer alan “Doğada Stratejilerle STEM Temelli Problem Kurma: Bir Sorum Var!” adlı çalışma, Türkiye genelinden yapılan 570 proje başvurusu arasından seçilen ve destek almaya hak kazanan 93 projeden biri oldu.

Proje, Niğde Ölçme Değerlendirme Merkezi’nde görev yapan Tuğba Alagöz yürütücülüğünde; Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Dr. Gülşah Saltık Ayhanöz ile Erdem Boduroğlu uzmanlığında gerçekleştiriliyor.

Katılımcılar ve amaçlar

Etkinlik kapsamında Türkiye’nin farklı illerindeki devlet okullarında öğrenim gören 30 öğrenci bir araya geliyor. Projenin temel hedefi, öğrencilerin bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek olarak belirtiliyor.

Özellikle doğa ile iç içe bir ortamda yürütülecek çalışmalarda, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) temelli etkinliklerle birlikte matematiksel problem kurma stratejileri kullanılacak; böylece farklı düşünme, araştırma ve problem çözme yaklaşımlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Uygulama yaklaşımı

Proje süresince uygulamalar, doğa temelli senaryolarla zenginleştirilecek. Öğrenciler karşılaştıkları gerçek yaşam durumlarını analiz ederek bilimsel yöntemlerle çözüm üretme ve kendi problemlerini oluşturma deneyimi kazanacaklar. Bu süreç, katılımcıların eleştirel düşünme ve yaratıcı problem kurma becerilerini pekiştirmeye odaklanıyor.

TÜBİTAK DESTEKLİ STEM PROJESİ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

TÜBİTAK DESTEKLİ STEM PROJESİ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

TÜBİTAK DESTEKLİ STEM PROJESİ NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.