Niğde'de ortak akıl buluşması
Emrah Özdemir sanayi esnafının sorun ve önerilerini dinledi
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sanayi esnafıyla düzenlenen Sanayi Esnafı İstişare ve Değerlendirme Buluşmasında bir araya geldi. Toplantı, şehrin ekonomik dinamiklerini ayakta tutan sanayi esnafının sorun, talep ve önerilerini doğrudan kamu yetkililerine iletmek amacıyla gerçekleştirildi.
Programda esnaf söz alarak mevcut sorunları ve beklentilerini dile getirirken, Başkan Özdemir yöneltilen tüm soruları tek tek yanıtladı. Görüşmelerde altyapı, enerji ve iletişim hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili talepler ön plana çıktı.
Buluşmanın en önemli gündem maddelerinden biri Ata Sanayi Bölgesinde başlatılan altyapı seferberliğiydi. Başkan Özdemir, bölge için 2026 yılını yatırım yılı olarak ilan ettiklerini ve koordineli çalışmayla bölgenin çehresinin değişeceğini vurguladı. Konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"2026 yılını Ata Sanayi Bölgesi’ne yatırım yılı olarak ilan ettik. Burada MEDAŞ’ın yapacağı yatırımlar var. Doğal gaz çalışmalarımız olacak. Türk Telekom da girecek buraya, ara sokaklara kadar girecekler. Sonrasında yolların hepsi tamamen yenilenecek. 2026 yılında hedefimiz; 900 milyon liranın üzerinde, 1 milyar TL’ye yakın bir yatırımı sadece Ata Sanayi bölgemize yapmak. ’Neler yapıyoruz’ derseniz de zaten görüyorsunuz, altyapı çalışması başladı. Bu bölgede daha önce hiç olmayan yağmur suyu hatlarını 2 metre enindeki borularla döşüyoruz. Hemen yanına buranın kanalizasyon hattını tamamen yeniliyoruz. Allah’a şükürler olsun Niğde’miz gelişiyor, bölgemiz gelişiyor" Toplantıda dile getirilen talepler ve proje planları, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde sürdürülmesi kararıyla değerlendirildi. Belediye yetkilileri, esnafın geri bildirimlerini takip ederek uygulama süreçlerini hızlandırma sözü verdi. NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR; SANAYİ ESNAFIYLA SANAYİ ESNAFI İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ.