DOLAR
42,69 -0,04%
EURO
50,14 -0,17%
ALTIN
5.930,69 -0,2%
BITCOIN
3.726.087,51 0,44%

Niğde'de Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişinin Organları İki Hastaya Umut Oldu

Niğde'de beyin ölümü gerçekleşen kazazedenin organları, iki hastaya bağışlandı. Ailenin bilinçli kararı, yeni hayatlar için umut oldu.

Yayın Tarihi: 11.04.2025 18:32
Güncelleme Tarihi: 11.04.2025 18:32

Niğde'de Beyin Ölümü Gerçekleşen Kişinin Organları İki Hastaya Umut Oldu

Niğde'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organları, iki hastaya umut oldu. Trafik kazası sonrası Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi edilen 54 yaşındaki hastanın beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesinin onayıyla hastanın iki böbreği, organ nakli bekleyen iki hastaya nakledildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin organ nakil sorumlusundan anestezi uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından donör bakım sürecine geçtiklerini belirtti.

Kaçmaz, "Bugün itibarıyla ameliyatını tamamlamış bulunuyoruz. Gelen ekibimize organları almak, şifa olmak ve organ bekleyen iki böbrek hastamızın bundan sonra hayata daha güzel tutunmasına vesile oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Tabii burada en büyük teşekkür aileye, çok bilinçli bir aile. Organların bağışlanması konusunda çok bilinçli davranarak bu konuda bizim yolumuzu açtılar," şeklinde konuştu.

Beyin ölümünün gerçekleştiği hastanın kuzeni İsmail Ercan, organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Mutluyum bir iki hayat kurtulursa. Bu vesileyle tüm vatandaşların duyarlı olmasını istiyoruz, toprak olacağına can olsun," dedi.

Niğde'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 2 hastaya umut...

Niğde'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 2 hastaya umut oldu.

Niğde'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 2 hastaya umut...

Niğde'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 2 hastaya umut oldu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı