Niğde'de 9. Kitap Fuarı 8 Mayıs Cuma günü kapılarını açıyor
Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Kitap Fuarı, 8 Mayıs Cuma günü kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Etkinlik, kentin kültürel takviminde önemli bir yere sahip olan fuarı bu yıl da okuyucularla yazarları bir araya getirecek.
Yer, tarih ve ziyaret bilgileri
Fuar, Hazım Tepeyran Kültür Merkezi yanında kurularak 8-17 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Ziyaret saatleri her gün 09.00 ile 21.00 arasında olup giriş ücretsiz olacak. Resmi açılış töreni 8 Mayıs Cuma günü saat 14.00te gerçekleştirilecek.
İlk gün programı
Fuarın ilk gününde çeşitli söyleşi ve imza etkinlikleri düzenlenecek. Programın saatlendirmesi şu şekilde:
15.00 - Hatice Nur Ege söyleşi
16.00 - Hatice Nur Ege imza etkinliği ve aynı saatte Zafer Şahin okuyucularla buluşma
17.00 - Türker Akıncı söyleşi
18.00 - Türker Akıncı imza standı
Katılımcılar ve organizasyon
Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan fuarda bu yıl da yüzlerce yayınevi stant açacak ve milyonlarca kitap okuyucuların beğenisine sunulacak. On gün boyunca devam edecek etkinliklerde Türkiye'nin farklı alanlarda eser veren yazarları, düşünürleri ve medya temsilcileri söyleşi ve imza programlarına katılacak.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, fuar öncesi yaptığı açıklamada tüm vatandaşları etkinliğe davet etti; fuarın şehrin kültürel kimliğini güçlendiren önemli organizasyonlardan biri olduğunu vurguladı ve gençlerden çocuklara kadar tüm kitapseverlerin fuara katılmasını istedi.
Fuar süresince ziyaretçiler hem yeni kitaplarla tanışma imkânı bulacak hem de yazarlarla birebir görüşerek söyleşi ve imza fırsatlarından yararlanabilecek.
NİĞDE’DE 9. KİTAP FUARI YARIN KAPILARINI AÇIYOR