Nevşehir'de beşinci kez alkollü direksiyon başında kaza: Sürücü suçu başkasına attı

Nevşehir'de 5. kez alkollü araç kullanan sürücü Önder Ö., kaza sonrası suçu başkasına atsa da inceleme 3.35 promil alkollü olduğunu ortaya koydu.

Yayın Tarihi: 09.06.2026 00:02
Güncelleme Tarihi: 09.06.2026 00:12

Nevşehir'de beşinci kez alkollü direksiyon başında kaza: Sürücü suçu başkasına attı

Nevşehir'de beşinci kez alkollü araç kullanımıyla kaza: Sürücü suçu başkasına attı

Kaza ve ilk müdahale

Nevşehir Esentepe Mahallesi Ürgüp Caddesi üzerindeki Polis Evi Kavşağı yakınlarında gerçekleşen kazada, 07 BVM 924 plakalı otomobili kullanan Önder Ö., direksiyon hakimiyetini kaybederek refüjdeki bordür taşlarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç yol ortasında kaldı ve sürücü aracı bulunduğu yerden hareket ettiremedi. Olay yerine gelen vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazanın ardından olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalanan sürücü, aracı kendisinin kullanmadığını iddia etti ve yardım için gelen bir vatandaşı sürücü olarak gösterdi.

İnceleme, tespit ve yaptırımlar

Polis ekiplerinin yaptığı alkol kontrolünde Önder Ö.'nün 3.35 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücünün daha önce de dört kez alkollü araç kullanmaktan işlem gördüğü ve ehliyetine el konulduğu kaydedildi. Çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu kazaya karışan aracı kullanan kişinin yine Önder Ö. olduğu tespit edildi.

Yapılan işlemler sonucunda sürücüye ehliyetsiz ve 5'inci kez alkollü araç kullanmaktan yaklaşık 340 bin lira idari para cezası uygulandı, otomobil trafikten men edildi ve sürücü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

NEVŞEHİR'DE 5'İNCİ KEZ ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDIĞI BELİRLENEN SÜRÜCÜ, SEYİR HALİNDEYKEN ORTA REFÜJE...

NEVŞEHİR'DE 5'İNCİ KEZ ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDIĞI BELİRLENEN SÜRÜCÜ, SEYİR HALİNDEYKEN ORTA REFÜJE ÇARPARAK KAZA YAPTI.

NEVŞEHİR'DE 5'İNCİ KEZ ALKOLLÜ ARAÇ KULLANDIĞI BELİRLENEN SÜRÜCÜ, SEYİR HALİNDEYKEN ORTA REFÜJE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.