Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Netanyahu Refah kentine saldırı için Kabine'yi toplayacağını duyurdu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Refah kentine sığının 1.5 milyon Filistinlinin bulunduğu Refah kentine saldırmak için harekete geçti.

Yayın Tarihi: 25.02.2024 10:50
Güncelleme Tarihi: 25.02.2024 10:50

Netanyahu Refah kentine saldırı için Kabine'yi toplayacağını duyurdu!

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail ve Hamas arasındaki savaşın hala devam ettiği bugünlerde on binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Savaşın ilk günlerinde güvenli olarak ilan edilen Han Yunus bölgesinde her yer yerle bir olurken, milyonlarca Filistinli Refah kentine sığındı. 

Refah kentine sığının Filistinlilerin zor yaşamı devam ederken, Netanyahu cephesinden yeni bir gelişme daha geldi. Sosyal medya hesabı X üzerinden Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentindeki saldırı planlarını paylaşan Netanyahu, yeni hedeflerini de açıkladı. 

Hamas ile esir takası konusuna değinen Netanyahu, Refah kentinde bulunan Hamas taburlarının yok edilmesi adına yeni bir taslak üzerinde çalışıldığını kaydetti. Bu nedenle de Netanyahu, Paris’e bir heyet gönderdiğini açıkladı. 

Paris’e gönderilen heyetin yanı sıra Netenyahu, Refah kentinde yapılacak olan saldırı planlarını da aktardı. Hafta başında, yani bugün Refah kentindeki sivillerin tahliyesi için harekete geçileceği duyuruldu. Tüm bu operasyonel planların onaylanması için “Kabineyi toplayacağım” ifadeleri yer aldı.

Savaştan kaçan halk Refah kentine sığındı! 

Mısır sınırında Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kenti, saldırılar öncesinde 280 bin Filistinlinin yaşadığı bir şehirdi. Ancak savaştan sonra Gazze’deki 1.9 milyon kişi yerinden edildi. 

İsrail’in yine “güvenli bölge” olduğunu öne sürdüğü Refah kentinde nüfus, diğer şehirlerden göçle birlikte 1.4 milyona kadar ulaştı. Konut sayısının yeterli olmaması nedeniyle gelen Filistinlilerin büyük bir kısmı derme çatma çadırlarda hayatına devam ediyor. 

İsrail güçlerinin sık sık hava saldırılarına maruz kalan Refah kentinde, Netanyahu’nun yaptığı açıklamalar nedeniyle artık bir kara saldırısı başlatılması da bekleniyor. 

Son olarak Netanyahu’nun 9 Şubat 2024 tarihinde İsrail ordusuna Refah’a saldırı için bir plan hazırlaması talimatı verdiği biliniyor.