Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Netanyahu Katar merkezli Al Jazeera'yı kapatmak için baskıyı artırdı!

İsrail basınında Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Al Jazeera televizyonunu kapatmak için ikinci ve üçüncü oylama üzerinde baskı yaptığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 01.04.2024 17:14
Güncelleme Tarihi: 01.04.2024 17:14

Netanyahu Katar merkezli Al Jazeera'yı kapatmak için baskıyı artırdı!

İsrail’in Filistin’e karşı devam ettiği saldırılarda, Binyamin Netanyahu’nun çeşitli stratejik hamleler yapma hazırlığında olduğu kaydedildi. Bu kapsamda mecliste Al Jazeera televizyonunun kapatılmasına izin verecek olan bir yasayı onaylamak için baskı yaptığı öğrenildi. 

İsrail’in devlet televizyonu KAN’ın yaptığı yeni bir haberde, Katar merkezli Al Jazeera’nın İsrail’de yayınının durdurulmasına dair baskı yapıldığı öğrenildi. Hatta öyle ki haberde yer alan bilgilere göre Netanyahu, İsrail Meclisi’ndeki koalisyon başkanı Ofis Katz ile görüşme de yaptı. Görüşme sonrasında bu akşam Meclis’te kararın oylanmasını istediği ifadeleri kullanılan haberde, yayın durdurma yetkisinin konuşulduğu kaydedildi. 

Netanyahu onay için ikinci ve üçüncü okumaları bekliyor! 

İsrail’in televizyonu KAN’da 20 Ekim 2023’te yapılan bir haberde İsrail hükümetinin güvenlik tehditi oluşturan kanalları kapatmaya imkan sağlayan bir yasa üzerinde çalıştığını belirtmişti. Bu düzenlemenin onaylanmasının ardından Al Jazeera’nın ofislerini kapatıp ekipmanlarına el koymasının artık mümkün olduğunu ifade etmişti. 

Medyanın Al Jazeera Tasarısı olarak isimlendirdiği yasa tasarısı ise 12 Şubat’ta onaylanmış ve yasa onayı da ilk okumada gelmişti. Şimdi ise ikinci ve üçüncü okumalar artık bekleniyor. 

İsrail’in İletişim Bakanı Shlomo Karhi, 21 Şubat 2024’te Katar merkezli kanal Al Jazeera’nın yayın yapmasını engellemek için tüm prosedürlerin artık tamamlandığını belirtmişti.