Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Netanyahu kararından döndü! Gazze'de ateşkes için Washington'a heyet gönderilebilir

ABD'nin Gazze'de ateşkese dair yasa tasarısını veto etmemesinin ardından Washington'a heyet göndermeyi reddeden Netanyahu'nun kararından döndüğü iddia edildi.

Yayın Tarihi: 28.03.2024 15:56
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 15:56

Netanyahu kararından döndü! Gazze'de ateşkes için Washington'a heyet gönderilebilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin ateşkes teklifini Veto etmemesinin ardından Washington ziyaretini iptal etmişti. Ancak bugün İsrail basınından gelen haberlerde Washington’a bir heyetin gönderileceği iddia edildi. 

İsrail merkezli Walla haber sitesinde yer alan habere göre Rafah’a olası bir kara saldırısı hakkında görüşmek üzere İsrailli heyet, gelecek hafta Washington’a gidecek. 

ABD’li ve İsrailli ismi verilmeyen kaynaklara dayandırılan habere göre ABD’ye gidecek olan heyette, İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer yer alacak. Dermer ile beraber Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi de ziyaret için ABD’ye gidecek olan isim olarak öne çıkıyor. Refah’a olası bir kara saldırısının konuşulacağı görüşmede yeniden planlama için Washington ile iletişime geçilecek. Ayrıca görüşmenin tarihi de şimdilik belli değil.  

Time Of Israel isimli gazeteye açıklama yapan İsrail Başbakanlık Basın Ofisi ise Netanyahu’nun ABD’ye heyet gönderilmesine onay vermediğini dile getirdi. Ancak toplantının yeniden planlanmasına dair görüşmelerin yapılacağına dair dedikodular da yalanlanmadı. 
Netanyahu veto verilmeyince ziyareti iptal etmişti! 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK) 25 Mart tarihinde Gazze’de ateşkes için Ramazan ayını işaret eden bir tasarı sunmuş ve tasarı kabul edilmişti. 14 evet, 1 çekimser oy alan konseyde ABD çekimser oy kullanan isim olmuştu. 

Netanyahu ise ABD’nin yasa tasarısını veto etmemesi nedeniyle Washington’a heyet göndermekten vazgeçmişti.