İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kanal 12'nin Başbakanlık Ofisi'ne dinleme cihazı sokmaya çalıştığı iddiasını gündeme getirdi. Netanyahu, bu iddiaları kişisel X hesabından paylaştı.
İsrail Başbakanlık Ofisi, Kanal 12'yi "Netanyahu ve tüm sağcı kampa karşı bir sol propaganda kanalı" olarak tanımlayarak hedef aldı. Açıklamada, Kanal 12'nin Başbakan Netanyahu'yu karalamak amacıyla kaçırılan kişilerin ailelerine zarar vermeye hazır olduğu ifade edildi.
Esir yakınlarının ifadelerine göre, Kanal 12 muhabiri Yolan Cohen'in Netanyahu'nun esir yakınlarıyla yapacağı toplantıya dinleme cihazı sokmaya çalıştığı aktarıldı. Güvenlik güçlerinin durumu tespit ettiği belirtilirken, muhabirin sabah saatlerinde bu konuda bilgi alarak uyarıldığı da ifade edildi. Bu durumun, Başbakanlık Ofisi tarafından "son derece ciddi ve yasa dışı bir olay" olarak değerlendirildiği vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, Kanal 12'nin esir yakınlarını istismar ederek onlara zarar verdiği savunuldu.