Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Net cevap Bakan Işıkhan'dan geldi! Çalışma saatleri 40'a düşürülecek mi?

Bakan Işıkhan çalışma saatleri ile alakalı yaptığı açıklamada gelişmenin kendileri dışında çıkan yorumlardan ve haberlerden kaynaklandığını ifade etti.

Yayın Tarihi: 24.02.2024 17:06
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 17:06

Net cevap Bakan Işıkhan'dan geldi! Çalışma saatleri 40'a düşürülecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından bir süredir gündemde olan çalışma saatlerinin düşülmesine ilişkin açıklama yapıldı. Bakan Işıkhan çalışma saatleri ile alakalı yaptığı açıklamada gelişmenin kendileri dışında çıkan yorumlardan ve haberlerden kaynaklandığını ifade etti. 

''Türkiye yüzyılına yakışır bir İş Kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağız'' diyen Vedat Işıkhan iş saatleri ile alakalı düzenlemenin şu an başlamadığını belirtti.

Vedat Işıkhan Manisa'da kadın istihdam projesi toplantısına dahil oldu. Manisa Yunusemre ilçesindeki Bir otelde düzenlenen toplantıda Manisa Valisi ve MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yer almaktaydı. Kadınlara yönelik yenilikçi bakış açılarının ve çözüm odaklı fikirlerin değerlendirildiği toplantıda Bakan Işıkhan kadınlara verilen öneme dikkat çekti. Her zaman kadınlar için özel politika geliştirdiklerini açıklayan bakan, kadın istihdamının öncelikli olduğunu ve bu noktada da özellikle de İŞKUR'un yürüttüğü projeler ile istihdamın sürekli olarak sağlanabileceğini belirtti. 

TL

Geçtiğimiz sene içerisinde 20 binin üzerinde kadının İŞKUR tarafından sunulan kurs ve programlara dahil edildiğini açıklayan Işıkhan 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına hizmet verdiklerini belirtti. 

MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Toplantıda çalışma mesai saatlerinin düşürüleceğine dair kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Vedat Işıkhan, Bakanlığın dışında çok sayıda yorum ve haberlerin gündeme çıktığını belirterek bu durumdan kendilerinin haberlerinin olmadığını açıkladı. Bu yüzden bakanlık tarafından açıklama yapılmadığı sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtti