Nepal'de kayıp rehberle ilgili son gelişmeler:
Nepal’de yerleşim yerlerini etkileyen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 626 olarak bildirildi. Felaketin ardından bölgeden gelen bilgiye göre, çifte vatandaş tur rehberi Elena Öksüz'ten 26 Ağustos'tan bu yana haber alınamıyor. İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Eracun konuyla ilgili açıklama yaptı.
Eracun, Öksüz’ün Nepal’e Rus pasaportuyla giriş yaptığını; bu nedenle ilk etapta bölgede Türk vatandaşı olarak tespit edilemediğini aktardı. Rusya'nın 27 Ağustos'ta yaptığı açıklamayla Öksüz’e ulaşılamadığının kesinleştiği, durumun Türkiye makamlarına da iletildiği bilgisi verildi.
aranma çalışmaları ve tespit çabaları:
Eracun, Öksüz’ün 26 Ağustos'ta bir otelden ayrıldığını ve o tarihten itibaren kendisine ulaşılamadığını belirtti. Yetkililer, son telefon sinyali verilerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor; ayrıca rehberin kızı ve eski eşiyle de iletişim kuruldu. Yerel makamların arama-kurtarma faaliyetleri devam ederken, İstanbul Rehberler Odası yetkilileri Elena Öksüz’e bir an önce ulaşılmasını beklediklerini ifade etti.
rehberin afet yardımı geçmişi:
Açıklamada ayrıca, Elena Öksüz’ün Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’a giderek arama kurtarma ekiplerine çevirmenlik yaptığı bilgisi paylaşıldı. Bu bilgi, Öksüz’ün daha önce de afet çalışmalarında görev aldığına işaret ediyor.
Nepal’de kayıp Türk rehber için açıklama