Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Ne çatlayacak ne de dağılacak! Pratik dakikalarınızı alacak içli köfte tarifi

İçli köfteler hazırlanırken genellikle bir çok ev hanımının şikayet ettiği nokta içli köftelerin dağılması ya da çatlamasıdır. Genellikle ev hanımları çatlayan ve dağdan içli köfteler yüzünden saatlerce bu tarifle uğraşmaz. Ancak sizlere içli köftenin dağılmayacağı ve çatlamamayacağı harika bir tarifle geldik. Pratik şekilde yapacağınız çatlamayan kolay içli köfte tarifi...

Yayın Tarihi: 11.01.2024 17:36
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 17:36

Ne çatlayacak ne de dağılacak! Pratik dakikalarınızı alacak içli köfte tarifi

İçli köfte yaparken, içli köftem dağlıyor ya da parçalanıyor diyorsanız;  sizler harika bir tarifte geldik! İçli köfte Antakya yöremize özgü hazırlaması en zahmetli olan lezzetlerden birisidir. Bu sebeple bir çok ev hanımının hazır olarak satın almayı tercih ettiği ürünlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu tarifle sadece 40 dakika içersinde içli köfteleriniz hazır olacak. Ayrıca içli köfteleriniz kesinlikle ne dağılacak ne de çatlayacak. İkişer üçer tane yiyeceğiniz, lezzetinden kesinlikle kendinizi durduramayacağınız yapımı pratik içli köfte tarifi...

ÇATLAMAYAN KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ 

Hamuru için;

  • 4 su bardak ölçüsünde köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ölçüsünde irmik
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı ölçüsünde un
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 4 tane minik doğranmış soğan
  • Domates ve biber salçası
  • 1 er yemek kaşığı ölçüsünde tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber

ÇATLAMAYAN KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ

ÇATLAMAYAN KOLAY İÇLİ KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Köftelik bulgurların içerisine tuz, irmik, salça ve kimyon ekleyerek üzerine kaynar su dökün ve kabarmasını bekleyin.
  2. Kabaran bu harcın içersine un ve yumurtanızı ekleyin. 
  3. Daha sonra karışımınızı yoğurmaya başlayın.
  4. Yoğurduğunuz karışım katı ise su eklemesi yapıp yoğurma işleminize devam edin. Hamurunuzun sert ya da yumuşak olmaması içli köftenin hazırlanmasında önemli bir püf noktadır. Bu sebeple hamurunuzu çok iyi yoğurmanız gerekir.
  5. İçi için ise kıymanızı kavurun soğanlarınızı ekleyerek kavurma işleminize devam edin.
  6. Kıyma suyunu çekince sırasıyla salçayı ve baharatları ekleyip kapatın.
  7. İç harcınızın soğuk olması da oldukça önemli. Bu yüzden oda sıcaklığında iç harcı soğutmaya bırakın.
  8. Mandalina büyüklüğünde hamurunuzdan parçalar kopartarak, baş parmağınızla içersinde iki santim kalınlığında oyun.
  9. Oval şeklinde verip iki tatlı kaşığı ölçüsünüde harç ekleyerek kapatın.
  10. Bol kızgın yağ içersinde kızartın.
  11. Dilerseniz üzerine yoğurt ve salçalı sos ile ikram edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.