Nazilli’de sanayi esnafı imece usulüyle bin 500 kişiye hayır ikramı düzenledi

Nazilli 94 Sokak sanayi esnafı imece ile bin 500 kişiye pilav, tavuk, helva ve ayran ikram etti; mevlit okutuldu.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 17:22
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 17:22

Nazilli’de sanayi esnafı imece usulüyle bin 500 kişiye hayır ikramı düzenledi

Nazilli’de sanayi esnafı imece usulüyle bin 500 kişilik hayır ikramı düzenledi

Aydın’ın Nazilli ilçesi Karaçay Mahallesi 94 Sokak’ta bulunan sanayi esnafı, geleneksel imece usulü hayır etkinliklerine bir yenisini ekledi. Esnaf, aralarında topladıkları paralarla pilav, tavuk, helva ve ayran ikram ederek yaklaşık bin 500 kişiye yemek dağıttı.

Etkinliğin detayları

Sokak sakinlerinden aşçı Durmuş Tobal öncülüğünde bir araya gelen esnaflar; Ömer Kalaycı, Hüdaverdi İlbay, Serkan Pakelli, Niyazi Şimşek ve Nevzat Karakaş gibi isimlerin katkısıyla malzeme temin etti. Sanayi sitesi içerisinde kurulan masalarda konuklara ikramlarda bulunulurken, hayatlarını kaybetmiş esnaf dostları için mevlit okutularak dua edildi.

İmece geleneği ve hijyen vurgusu

Etkinlik, Nazilli protokolünden de çok sayıda katılım alarak yoğun ilgi gördü. Öncülük eden aşçı Durmuş Tobal emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinliğin düzenli olarak imece usulü yapıldığını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her sene imece usulü olarak bu hayırları yapmaya karar almıştık. 94 Sokak’taki esnaflarımızla birleşerek yaklaşık bin 500 kişilik pilav, tavuk, helva ve ayran ikramında bulunduk. Katılanlardan ve destek olanlardan Allah razı olsun. Özellikle şunu da ifade etmek istiyorum. Bizlerin hazırladığı ikramlarda hayırda kullandığımız tavuk eti başta olmak üzere tüm yiyecekler özel olarak hijyenik ortamlarda hazırlanmış ve korunmuş şekilde sunulmaktadır"

Vatandaşlar etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek hayrın kabulünü dilediler. Etkinlik, hem dayanışma hem de mahalle içi kaynaşmanın somut bir örneği olarak kayda geçti.

NAZİLLİ’DE SANAYİ ESNAFI İMECE USULÜ HAYIR YAPTI

NAZİLLİ’DE SANAYİ ESNAFI İMECE USULÜ HAYIR YAPTI

NAZİLLİ’DE SANAYİ ESNAFI İMECE USULÜ HAYIR YAPTI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.