Nazilli'de 'PANEL' adlı yasa dışı veri paylaşım platformuna yönelik 19 ilde eş zamanlı operasyon

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 'PANEL' adlı yasa dışı veri paylaşım platformuna yönelik 19 ilde eş zamanlı operasyonda K.C.K. gözaltına alındı; dijital materyaller ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 27.01.2026 13:28
Güncelleme Tarihi: 27.01.2026 13:28

Nazilli'de 'PANEL' adlı yasa dışı veri paylaşım platformuna yönelik 19 ilde eş zamanlı operasyon

Nazilli'de 'PANEL' adlı yasa dışı veri paylaşım platformuna yönelik 19 ilde eş zamanlı operasyon

Bir şüpheli gözaltında; dijital materyaller ele geçirildi

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal ortamda işlenen suçların önlenmesi ve şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Operasyon, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütüldü.

Çalışma kapsamında, söz konusu yasa dışı veri paylaşım platformu olarak adlandırılan 'PANEL' yöneticilerine yönelik olarak 19 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Nazilli ilçesinde ikamet eden ve platform yöneticisi olduğu değerlendirilen K.C.K. adlı şahıs gözaltına alındı.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda ele geçirilen materyaller arasında 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet akıllı cep telefonu, 2 adet harici hard disk ve 1 adet kurusıkı tabanca bulunuyor.

Gözaltına alınan K.C.K. hakkında adli işlem başlatıldı. Soruşturma ve operasyonlarla ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

AYDIN’DA SİBER OPERASYON

AYDIN’DA SİBER OPERASYON

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.