DOLAR
42,72 -0,04%
EURO
50,24 -0,2%
ALTIN
5.955,3 0,08%
BITCOIN
3.689.700,88 -0,33%

İngiltere'de İşçi Partisi iktidarında yeni başlangıç: Starmer'in kabinesi görevde!

İngiltere siyasi sahnesinde büyük bir değişim yaşandı. İşçi Partisi, Avam Kamarası'nda çoğunluğu elde ederek 14 yıllık Muhafazakar Parti yönetimine son verdi. Yeni Başbakan Sir Keir Starmer liderliğindeki kabinede önemli atamalar yapıldı.

Yayın Tarihi: 08.07.2024 10:14
Güncelleme Tarihi: 08.07.2024 11:37

İngiltere'de İşçi Partisi iktidarında yeni başlangıç: Starmer'in kabinesi görevde!

İşçi Partisi'nin seçim kampanyası sloganı olan "değişim"le yola çıkan Starmer, hükümetinde kadınları ön planda tuttu. Angela Rayner Başbakan Yardımcısı olarak atandı, Rachel Reeves ise İngiltere'nin ilk kadın maliye bakanı oldu.

Yeni hükümetin ekonomik politikaları merakla beklenirken, Hazine Bakanı Rachel Reeves, iş dünyasıyla ilk toplantısını gerçekleştirerek ekonominin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ HAZİNE BAKANI REEVES, EKONOMİ POLİTİKALARINI AÇIKLADI

Rachel Reeves'in liderliğindeki Hazine Bakanlığı, İşçi Partisi'nin ekonomik büyümeyi ulusal bir görev olarak gördüğünü vurguluyor. Reeves, önceki hükümetlerin zor kararları almaktan kaçındığını belirterek, ekonomik büyümeyi destekleyecek politikaları hayata geçireceklerini söyledi. Yeni hükümet, 1,5 milyon yeni konut inşa etme sözü vermişti ve bu hedef doğrultusunda adımlarını atacaklarını duyurdu.

DAHA GÜÇLÜ ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Yeni Dışişleri Bakanı David Lammy, göreve hızlı bir başlangıç yaparak ilk ziyaretlerini Almanya, Polonya ve İsveç'e gerçekleştirdi. Lammy, Ukrayna krizine yönelik desteklerin artırılacağını vurgulayarak, İngiltere'nin uluslararası arenada daha etkin bir rol üstleneceğini belirtti.

SAVUNMA BAKANI HEALEY, UKRAYNA'YA DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİNİ AÇIKLADI

Savunma Bakanı John Healey, Ukrayna'ya yönelik desteğin artırılacağı sözünü verdi. Healey, Kiev ziyaretinde Ukrayna liderleriyle bir araya gelerek ülkenin güvenliğine katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Yazar
EDİTÖR

elifozbek