Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Müstehcen partiye baskın: 19 tutuklama

İstanbul’da sosyal medya üzerinden müstehcen içerikli videolar yayınlayan ve parti düzenleyen bir çete çökertildi. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı, 2 bin adet sahte dolar ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 28.12.2023 12:29
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 12:29

Müstehcen partiye baskın: 19 tutuklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden müstehcen içerikli videolar yayınlayan ve parti düzenleyen bir çeteye yönelik operasyon düzenledi. Operasyon, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla gerçekleştirildi.

‘KAFES-26’ OPERASYONU

Operasyonun adı ‘Kafes-26’ olarak belirlendi. Operasyon, İstanbul merkezli olmak üzere 8 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

 Operasyonda, ‘Fergio House’ isimli sosyal medya hesabı üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaşan ve organize bir şekilde müstehcen parti yapacakları belirlenen 19 kişi gözaltına alındı.

SAHTE DOLARLAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda ayrıca, çetenin elinde bulunan 2 bin adet sahte 100 dolarlık banknot da ele geçirildi. Sahte dolarların, çetenin müstehcen partilerine katılanlardan aldığı ücretlerle alındığı tahmin ediliyor.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, “"İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince; Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Kartal, Beyoğlu, Eyüpsultan ilçeleri ile Isparta, Hakkari, Ankara, Gaziantep, İzmir, Konya ve Antalya illerinde toplam 15 adreste eş zamanlı olarak yapılan 'Kafes-26' Operasyonu düzenlendi.

Operasyon kapsamında Instagram ve X isimli sosyal medya platformlarında 'Fergio House' isimli sosyal medya hesabı üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaşan şahısların organize bir şekilde hareket ederek müstehcen içerikli parti yapacakları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli şahıs yakalandı. 2 bin adet sahte 100 dolarlık banknota el konuldu." İfadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Müstehcenlik, Sahte Para Basma ve Tedavüle Sürme suçlarından tutuklanması bekleniyor.