Müslüm Sarı: Partinin içi çok harap, Parti Meclisi bayram sonrası toplanacak

Eski CHP milletvekili Müslüm Sarı, partideki yaşananların üzüntü verici olduğunu belirtti; bayram sonrası Parti Meclisi toplanıp yol haritası belirleyecek.

Yayın Tarihi: 24.05.2026 20:24
Güncelleme Tarihi: 24.05.2026 20:28

Müslüm Sarı: Partinin içi çok harap, Parti Meclisi bayram sonrası toplanacak

Müslüm Sarı: Partinin içi çok harap, Parti Meclisi bayram sonrası toplanacak

CHP'li milletvekillerinden oluşan heyet, Kemal Kılıçdaroğlu ile konutunda görüştü. Görüşmenin ardından eski CHP Milletvekili Müslüm Sarı, konut önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sarı'nın değerlendirmesi

"Partinin içi çok harap, gerçekten çok üzücü." Sarı, sözlerine, "Kılıçdaroğlu üzgün. Bu görüntülerin ortaya çıkmasını kimse arzu etmiyor. Bizler de arzu etmiyoruz, hepimiz çok üzüldük." diyerek devam etti.

Eski milletvekili ayrıca, "103 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilk defa böyle bir olay ortaya çıkıyor. Biz bu olayların ortaya çıkmaması için elimizden gelen çabayı sarf ettik ama maalesef gerçekleştiremedik." ifadelerini kullandı. Sarı, o anda genel merkezin içinde bulunan yöneticilerle bir diyalog kuramadıklarını ve bazı CHP milletvekillerinin partiye giremediğini belirtti.

Gelecek adımlar ve Parti Meclisi

Sarı, partinin yetkili organlarının toplanarak bir yol haritası belirleyeceğini söyledi. "Parti Meclisi’ni bayram sonunda toplama planımız var." ifadesini kullanan Sarı, sürecin genel başkan tarafından bayram sonrası takip edileceğini aktardı.

Toplantı hazırlıklarıyla ilgili olarak Sarı, "Biz farklı partilerden insanlar değiliz, düşman değiliz." diyerek, genel başkanın Özgür Bey ve diğer milletvekili arkadaşlarla temas kuracağını ve "kucaklaşarak, birleşerek" bu sürecin yürütüleceğini ifade etti.

ESKİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM SARI, “PARTİNİN İÇİ ÇOK HARAP, GERÇEKTEN...

ESKİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM SARI, “PARTİNİN İÇİ ÇOK HARAP, GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ. 103 YILLIK CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE İLK DEFA BÖYLE BİR OLAY ORTAYA ÇIKIYOR” DEDİ.

ESKİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) MİLLETVEKİLİ MÜSLÜM SARI, “PARTİNİN İÇİ ÇOK HARAP, GERÇEKTEN...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!