MUSKİ, Gümbet Adnan Menderes Caddesi'ndeki içme suyu isale hattını 10 günde yeniledi

MUSKİ, Bodrum Gümbet Adnan Menderes Caddesi'nde 750 metre uzunluğundaki içme suyu ana isale hattını arkeolojik buluntu ve esnaf itirazlarına rağmen 10 günde tamamladı.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 15:23
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 15:40

MUSKİ, Gümbet Adnan Menderes Caddesi'ndeki içme suyu isale hattını 10 günde yeniledi

MUSKİ, Gümbet Adnan Menderes Caddesi'ndeki içme suyu isale hattını 10 günde yeniledi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum'un turizm bölgelerinden Gümbet Mahallesi'nde yürüttüğü içme suyu ana isale hattı yenileme çalışmalarını, ekiplerin yoğun mesaisiyle yalnızca 10 gün içinde tamamladı. Proje, bölge esnafının endişelerini gidermeyi ve yaz sezonu öncesinde altyapı kaynaklı aksaklıkları sonlandırmayı hedefliyordu.

Çalışmanın kapsamı ve gerekçesi

Adnan Menderes Caddesi'nde kullanım ömrünü tamamlayan ve sık sık patlamalara yol açan hattın yenilenmesi amacıyla MUSKİ ekipleri, toplam 750 metre uzunluğunda ana isale hattı çalışması başlattı. Yenileme ile kayıp-kaçak oranlarının azaltılması ve bölge sakinleri ile işletmelerin su kesintilerinden kaynaklanan mağduriyetinin giderilmesi amaçlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından turizm bölgelerindeki hatların yoğun sezon öncesinde yenilenmesi yönünde verilen talimat doğrultusunda proje hızlandırıldı.

Süreçte yaşanan aksaklıklar

Çalışmalar sırasında kazı alanında tarihi doku niteliği taşıyan bir lahitin ortaya çıkması ve bazı esnafın 'turizm sezonu başladı' ile 'kazma vurdurmayız' şeklindeki tepkileri nedeniyle çalışma geçici olarak durdu. Bu gelişmeler, projenin planlanan takviminde kesintilere yol açtı.

Hızlandırılmış tamamlama ve sonuç

Ekiplerin planlı süreç yönetimi ve yoğun çalışmasıyla proje, öngörülen süreden önce tamamlandı. Yenileme çalışmaları 10 gün içinde bitirilip sıcak asfalt kaplaması yapıldı. Bölge esnafı, çalışmanın kısa sürede tamamlanmasından memnuniyet duydu ve MUSKİ ekiplerine teşekkür etti.

Esnaflardan Erdal Aydın, yıllardır süregelen su sorunlarının ve sık kazıların son bulduğunu belirterek emeğe teşekkür etti. MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kali ise projenin Bodrum'un marka değerine katkı sağlamayı amaçladığını ve yapılan yenilemelerle bölgenin altyapısal sorunlarının giderildiğini vurguladı.

Sonuç: Adnan Menderes Caddesi'ndeki 750 metrelik içme suyu ana isale hattının yenilenmesi, arkeolojik buluntu ve esnaf itirazlarına rağmen hızla tamamlanarak bölgeyi sezon öncesi daha güvenilir bir altyapıya kavuşturdu.

BODRUM GÜMBET MAHALLESİNDE SÜREKLİ PATLAYAN SU İSALE HATLARI YENİLENİYOR

BODRUM GÜMBET MAHALLESİNDE SÜREKLİ PATLAYAN SU İSALE HATLARI YENİLENİYOR

BODRUM GÜMBET MAHALLESİNDE SÜREKLİ PATLAYAN SU İSALE HATLARI YENİLENİYOR

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.