Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,35 -0,02%
EURO
34,64 -1%
ALTIN
2.381,72 0,01%

Musk, Neuralink'in merkezini Delaware'den Nevada'ya aldı!

Elon Musk, 55 milyar dolarlık ödeme kararına karşı çıkarken Neuralink'in kuruluşunu Delaware'den Nevada'ya kaydırdı.

Yayın Tarihi: 12.02.2024 14:55
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 14:55

Musk, Neuralink'in merkezini Delaware'den Nevada'ya aldı!

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, beyin çipi implant şirketi Neuralink'in kuruluş yerini Delaware'den kaydırarak Nevada'da yeniden kurdu.

Edinilen bilgilere göre şirket, hissedarlara gönderdiği bir bildiride, taşınma işlemini perşembe günü tamamladığını belirtti.

Bu karar, Tesla CEO'sunun 55 milyar dolarlık ödeme paketini iptal eden bir yargıç da dahil olmak üzere, Musk için "Birinci Devlet "te yaşanan bir dizi sinir bozucu yasal aksilikten sonra geldi.

Musk, X'te yaptığı bir dizi paylaşımla kararlarla ilgili duygularını hızla netleştirdi. Bir paylaşımında "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın. Meselelere hissedarların karar vermesini tercih ediyorsanız Nevada veya Teksas'ta şirket kurmanızı tavsiye ederim" dedi.

Bloomberg'in haberine göre Musk daha önce X'in kuruluş yerini, adını değiştirdikten sonra Delaware'den Nevada'ya taşımıştı.

elon musk

TESLA'YI DA DELAWARE'DEN ÇIKARACAK

Musk, ayrıca Tesla'yı yeniden şirketleştirerek şirketi Delaware'den çıkarma niyetinin de sinyalini verdi.

Musk'ın 55 milyar dolarlık ödemesini geçersiz kılan kararın ardından Tesla CEO'su X profilinde bir anket paylaşarak şirketin kuruluşunu Teksas'a taşıyıp taşımaması gerektiğini sordu.

Sonuçların, oylamaya katılanların yüzde 87,1'inin taşınmayı desteklediğini göstermesinin ardından Musk, "Halk oylaması açık bir şekilde Teksas lehinedir. Tesla, kuruluş eyaletini Teksas'a taşımak için bir hissedar oylaması düzenlemek üzere derhal harekete geçecektir” diye konuştu.

Eyaletin resmi internet sitesine göre, 1,3 milyon tüzel kişiliğe ev sahipliği yapan Delaware, ABD'nin kuruluş başkenti olarak biliniyor ve ülkenin Fortune 500 şirketlerinin yüzde 60'ından fazlası burada kuruldu.

Eyalet, uzun süredir devam eden yasal içtihatlar, uzman şirket avukatlarına erişim ve eyaletin öngörülebilirlik ve istikrar sunan şirketler hukuku tüzüğü sayesinde büyük işletmeler için cazip durumda yer alıyor.

Musk, Neuralink'in ilk insan beyni implantını, ocak ayında gerçekleştirdiğini ve hastanın iyileşme sürecinin iyi gittiğini söyledi.

Şirket, ilk hedefinin insanların düşünceleriyle bir bilgisayar klavyesini veya imlecini kontrol etmelerini sağlayacak bir yol bulmak olduğunu söylüyor.