Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Musk’ın şirketindeki çalışanlarda kimyasal yanıklar oluştu!

Elon Musk'ın Boring Company'sinde çalışan işçilerin tünel inşa ederken çamurdan kaynaklanan kimyasal yanıklarla karşı karşıya kaldıkları öğrenildi.

Yayın Tarihi: 27.02.2024 18:03
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 18:03

Musk’ın şirketindeki çalışanlarda kimyasal yanıklar oluştu!

The Boring Company'de çalışan bazı işçiler, Las Vegas tünel sisteminin inşası sırasında kimyasal yanıklar ve kıl payı atlatılan kazalar yaşadı.

Raporda ayrıca, 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkabilen tünellerde öğle yemeği de dahil olmak üzere 12 saatlik vardiyalar yaşadıkları belirtildi.

Las Vegas Kongre Merkezi'ni birbirine bağlayan 1,7 millik bir döngü olan Las Vegas'taki tüneller ilk olarak 2021'de halka açıldı. Ancak Elon Musk'ın tünel açma şirketi, Las Vegas Strip'teki Resorts World'e, yakındaki bir havaalanına ve Allegiant stadyumuna bağlanacak şekilde genişletmek için çalışıyor.

Rapora göre, genişletme sırasında bazı işçiler, yanıklara neden olabilecek kimyasallar içeren yaklaşık iki fit çamurda yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Bloomberg, İş Güvenliği ve Sağlık İdaresi'nin bir soruşturmasına atıfta bulunarak, bazı personelin bu nedenle yara bere içinde kaldığını bildirdi. Edinilen bilgilere göre, bir işçi kimyasalların cildinde yarattığı hissi yanmaya benzetti.

elon musk

BAZI KAZALAR DA KIL PAYI ATLATILDI

İnşaat sahasında bazı kazaların da kıl payı atlatıldığı bildiriliyor. Bloomberg'in haberine göre, geçen yaz The Boring Company'de çalışan bir stajyer, iki ton beton taşıyan bir konteynerin kırılması sonucu neredeyse eziliyordu. Yayın, bir başka OSHA raporuna atıfta bulunarak, başka bir olayda, bir forkliftin frenlerinin arızalandığını ve bir işçinin emniyet kemerini takmış olsaydı makinenin altına düşebileceğini söyledi.

Bloomberg, OSHA'nın 8 ciddi ihlal tespit ettikten sonra geçen sonbaharda The Boring Company'ye 112.504 dolar para cezası verdiğini bildirdi. Ancak, şirket Kasım ayında OSHA'nın iddialarını geri itti ve kuruluşun iddia edilen ihlallerin gerçekleştiğini kanıtlayamadığını ifade etti.

Musk, sıkışık yollara bir çözüm olarak 2016 yılında tünel açma şirketini kurdu. Şirketin Hawthorne, Kaliforniya'da bir Ar-Ge tüneli bulunsa da tek aktif ticari tüneli Las Vegas'taki tesis. Las Vegas tüneli, insanları Las Vegas Kongre Merkezi'nden yakındaki diğer turistik yerlere Tesla'larla götürüp getirmek için kullanılıyor.

Bu, Musk'ın şirketlerinden birinin potansiyel işçi güvenliği endişeleriyle ilk kez ilişkilendirilmesi değil. Geçen yıl Reuters tarafından yapılan bir araştırmada SpaceX çalışanlarının Musk'ın "delice aciliyet duygusuna" ayak uydurabilmek için 80 saatin üzerinde mesai yaptıkları ve yüksek yaralanma oranlarıyla karşı karşıya kaldıkları tespit edilmişti.

Milyarderin şirketlerini yüksek yoğunlukta çalıştırdığı, bazen iş sprintleri yaptığı ve hatta Tesla'da fabrika zemininde uyuduğu biliniyor.