Muş'ta evlat nöbeti: Ailelerin DEM Parti önündeki eylemi sürüyor

Muş'ta çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, her çarşamba DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürerek çocuklarının teslim olmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 08.10.2025 12:30
Güncelleme Tarihi: 08.10.2025 12:34

Muş'ta evlat nöbeti: Ailelerin DEM Parti önündeki eylemi sürüyor

Muş'ta ailelerin eylemi sürüyor

Eylemin seyri ve talepler

Muş'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, her hafta çarşamba günü DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanmaya devam ediyor. Aileler, açtıkları pankartlarla ve taşıdıkları fotoğraflarla çocuklarının teslim olmasını istiyor.

Eylemde görülen pankartlarda "Anneler direniyor", "Evlat nöbetindeyiz" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazıları yer aldı. Ailelerin ortak talebi, kayıp çocukların güvenli şekilde ailelerine dönmesidir.

Ailelerin mesajları

Şahinaz Özcan, oğlundan uzun zamandır haber alamadığını belirtirken eylemi sürdürme kararlılıklarını vurguladı. Özcan, basın mensuplarına şu çağrıyı iletti: "Barış istiyoruz. Yeter artık. Gelin teslim olun. Atilla, oğlum, eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Sana kavuşuncaya kadar eyleme devam edeceğim."

Alaattin Koçhan ise, Bursa'dan kaçırılan oğlu Ersin için eyleme katıldığını belirtti ve oğluna yönelik şu sözleri paylaştı: "Oğlumdan 10 yıldır haber alamıyorum. Oğlum çık gel artık. Teslim ol. Seni bekliyoruz. Sen olmayınca bir yanımız hep eksik kalıyor."

Gözlemler

Eylem, ailelerin düzenli bir araya gelme pratiğini yansıtmakla birlikte, taşıdıkları fotoğraflar ve pankartlarla çocuklarına doğrudan hitap eden bir kamuoyu talebi oluşturuyor. Ailelerin tekrarlayan çağrıları, kayıp yakınlarının sesini görünür kılma çabası olarak öne çıkıyor.

Muş'ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası...

Muş'ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası önündeki eylemlerine devam etti.

Muş'ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı