Muş Alparslan Üniversitesi'nde Bal Hasadı Başladı
Muş Alparslan Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bulunan 300 kovanda bal hasadı yapıldı. Üniversitenin Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi'nde gerçekleştirilen hasat, arıcılık faaliyetlerinin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Güneşdoğdu ve ekibi, bal hasadını başlattı. Güneşdoğdu, ilin coğrafi yapısının arıcılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Her yıl birçok ilden gezgin arıcıların Muş'a geldiğine dikkat çekti.
Güneşdoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün bal hasadına başladık. Hava sıcaklığı 35-36 derece. Bu iş, emek ve özveri gerektiriyor. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Tarım sektörü genel olarak böyle bir alan. Bu işi severek, gönül vererek yapmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Güneşdoğdu, ayrıca öğrencilere teorik derslerin yanı sıra sahada uygulamalı eğitim verdiklerini ve ziraat mühendisi unvanı ile mezun olacak öğrencilerin "Arı nedir?" sorusunun cevabını sahada görerek öğrenmelerini sağladıklarını belirtti. Bal hasadının önümüzdeki birkaç gün daha süreceği kaydedildi.
Muş Alparslan Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bulunan 300 kovanda bal hasadı yapıldı.
Muş Alparslan Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bulunan 300 kovanda bal hasadı yapıldı.