Muratpaşa'da kavşakta akış durdu
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde sabah saatlerinde yağışlı hava ve mesai yoğunluğu eşliğinde bir kavşakta trafik akışı neredeyse durdu. Kavşağın sinyalizasyon sistemi devre dışı kalınca, sürücüler karşılıklı geçiş için alanı kapatınca trafik kilitlendi.
neden trafik durdu:
Olay, kavşakta bulunan trafik ışıklarının çalışmamasıyla başladı. Sabah yoğunluğunun ve yağmurun etkisiyle araçlar normal akışını kaybetti; sürücüler öncelikle kendi geçişlerini sağlamak için manevralar yapınca kavşak tıkanma noktasına geldi. Bölgede o sırada trafik polisi bulunmaması, durumu daha da zora soktu.
vatandaşların müdahalesi ve sonrasında yaşananlar:
Trafiğin kilitlenmesi sonrası bazı sürücüler araç ve motosikletlerinden inerek kavşakta yönlendirme yapmaya başladı. Vatandaşların ortak çabasıyla kısa sürede bazı boşluklar açıldı, ancak zaman zaman sürücüler arasında küçük tartışmalar yaşandı. Bir süre sonra adrese gelen trafik polisi akışı düzenlemeye çalıştı. O anlara ilişkin görüntülerden bazıları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı; kayıtlar hem vatandaşa hem de resmi birimlere durumu hızlı değerlendirme imkânı sağladı.
Olay, altyapı arızalarının yoğun saatlerde trafik akışını nasıl etkileyebileceğini ve vatandaşların ani inisiyatiflerinin trafiği geçici olarak rahatlatabildiğini gösterdi. Yetkililerin benzer aksaklıkları önlemek için sinyalizasyon bakımlarına öncelik vermesi gerektiği değerlendiriliyor.
ANTALYA’NIN MURATPAŞA İLÇESİNDE ÇALIŞMAYAN TRAFİK IŞIKLARI NEDENİYLE KAVŞAK SİSTEMİNDE TRAFİK KİLİTLENDİ. VATANDAŞLAR, TRAFİK POLİSLERİNİN BULUNMADIĞI KAVŞAKTA SIKIŞAN TRAFİĞİ AÇMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCADI. O ANLAR, VATANDAŞIN CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI