Muratpaşa’da 'Zamansız Motifler' sergisi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı

Muratpaşa MEST Kurs Merkezleri eğitmen ve kursiyerlerinin hazırladığı 'Zamansız Motifler' sergisi, çok disiplinli eserlerle Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

Yayın Tarihi: 06.06.2026 10:53
Güncelleme Tarihi: 06.06.2026 10:57

Muratpaşa’da 'Zamansız Motifler' sergisi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı

Muratpaşa’da 'Zamansız Motifler' sergisi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açıldı

Muratpaşa Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen MEST Kurs Merkezleri eğitmen ve kursiyerlerinin hazırladığı 'Zamansız Motifler' sergisi, Türkan Şoray Kültür Merkezinde kapılarını açtı. Farklı sanat disiplinlerinin buluştuğu sergi, yerel sanat üretimini görünür kılmayı hedefliyor.

Kapsam ve eserler

Sergide hasır dokuma, resim, seramik, rölyef, deri tasarımı ve mozaik gibi geleneksel ve çağdaş tekniklerin örnekleri bir araya getirildi. Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı çalışmalar, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Katılan kursiyer ve eserleri şunlar:

Ayşen Yılmaz — rölyef; Ferda Eğrisaraç — deri tasarımı; Münise Eser — seramik; Neşe Öncel — hasır dokuma; Yasemin Pas ve İnci Avcı — resim; Serap Karaağaç — mozaik.

Açılış ve değerlendirmeler

Sergi açılışına Muratpaşa Belediye Başkanvekili Nuran Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Başkanvekili Yılmaz, sergiye emeği geçenleri tebrik ederek: "Muratpaşa’da sanat var. Muratpaşa’da sanat hep vardı ve var olmaya devam edecek" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu ise programda şu değerlendirmeyi yaptı: "Gençlerimize, yaşlılarımıza ve vatandaşlarımıza fırsat verildiği zaman neler yapabildiklerini bütün sergilerimizde tek tek görüyoruz ve gurur duyuyoruz".

Serginin önemi

'Zamansız Motifler', yerel eğitim ve belediye iş birliğiyle üretimi görünür kılması açısından dikkat çekiyor. Farklı yaş ve deneyim düzeylerindeki kursiyerlerin bir arada sergilenmesi, hem geleneksel el sanatlarının hem de güncel tekniklerin izleyiciyle buluşmasını sağladı.

Açılış konuşmaları ve sergi gezisinin ardından katılımcılar eserleri inceledi ve program sona erdi.

MEST KURS MERKEZLERİ’NİN EĞİTMEN VE KURSİYERLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "ZAMANSIZ MOTİFLER"...

MEST KURS MERKEZLERİ’NİN EĞİTMEN VE KURSİYERLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "ZAMANSIZ MOTİFLER" SERGİSİ, TÜRKAN ŞORAY KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI.

MEST KURS MERKEZLERİ’NİN EĞİTMEN VE KURSİYERLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "ZAMANSIZ MOTİFLER"...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.