Muratlı'da beton mikserinin boş araziye beton dökmesi mahallede tepki yarattı
Olayın ayrıntıları
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi Fatih Mahallesi'nde bir beton mikserinin temizlik amacıyla araçta kalan betonu mahalle arasındaki boş araziye hızlı bir şekilde boşalttığı görüldü. Olay, mahalle sakinleri tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Görüntülerde mikserin yol kenarında durduğu ve içinde kalan beton ile atıkları araziye boşalttığı açıkça görülüyor. Söz konusu durumun ardından bölgede oluşan beton atıkları hem görüntü kirliliğine hem de çevreye zarar veren bir duruma yol açtı.
Vatandaş tepkisi ve belediye müdahalesi
Mahalle sakinlerinden Cem Kurnalı, benzer olayların daha önce de yaşandığını, durumu Muratlı Belediyesi'ne bildirdiklerini ancak şimdiye kadar bir sonuç alamadıklarını belirtti. Öğrenci yurdunun hemen karşısında yaşanan bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden vatandaşlar, gerekli denetimlerin yapılmasını talep etti.
Mahalleliler, beton mikserlerinin temizlik adı altında gelişi güzel alanlara atık dökmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak yetkilileri göreve çağırdı.
Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bahse konu firmaya cezai işlem uyguladıklarını duyurdu.
BETON MİKSERİ, TEMİZLİK AMAÇLI OLARAK ARAÇTA KALAN BETONU MAHALLE ARASINDA HIZLI BİR ŞEKİLDE BOŞALTTI.