Bist 100
10.297,93 0%
DOLAR
32,27 -0,2%
EURO
34,8 -0,06%
ALTIN
2.391,38 0,41%

Murat Kurum imzasıyla rezerv yapı haline getirilen inşaat alanına mühür vuruldu!

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla rezerv yapı ilan edilen inşaat alanına mühür vuruldu.

Yayın Tarihi: 26.04.2024 14:19
Güncelleme Tarihi: 26.04.2024 14:19

Murat Kurum imzasıyla rezerv yapı haline getirilen inşaat alanına mühür vuruldu!

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen Şişli Belediyesi’nin “Kanal İstanbul’u” olarak bilinen 24 bin metrekarelik alan, Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı ilan edilmişti. Ancak bugün yapılan denetimlerde usulsüzlük olduğu ortaya çıktı. Usulsüzlüğün tespit edilmesi üzerine inşaat alanı mühürlendi. 

Şişli Belediyesi teknik ve zabıta ekipleri, Şişli Merkez Mahallesi’ndeki 24 bin metrekarelik inşaat alanında çeşitli incelemeler yaptı. Yapılan incelemeler sonrası normal şartlarda 12 milimetre çapında olması gereken bazı demirlerin 10 milimetre olarak kullanıldığı ortaya çıktı! 

İsa kazıkların ise uygulama sırasında değiştirildiği ve böylelikle proje dışına çıkıldığı da tespit edilirken ekipler, inşaat alanının girişindeki kapıya mühür vurdu. Yapılan incelemelerde inşaatı denetleyen yapı denetim firmasının “aykırı” işlemlere müdahalede bulunmadığı da dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Böylelikle ekipler, 8 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirmiş oldukları denetimler sonrası inşaat alanında yer alan eksiklikler nedeniyle durdurma kararı vermişti. Firmadan onaylı ve ıslak imzalı olarak proje istenirken, bakanlık tarafından ruhsat onaylı projen firma belediyeye sundu ve inşaat alanında çalışmalar yeniden başlatılmıştı. 

Eski Bakan Kurum’un imzasıyla rezerv alan ilan edildi! 

31 Mart yerel seçimlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığına adaylığını koyan Murat Kurum, önceki dönemde Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev almıştı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ise 19 Mart 2024 tarihinde basın açıklaması yapmış, söz konusu 24 bin metrekarelik alanın, Murat Kurum’un imzasıyla rezerv yapı ilan edildiğini duyurmuştu. Belediyeden son yapılan açıklamada ise yasal sürecin devam ettiği ve denetimlerin aralıksız olarak süreceği vurgulandı.