Muhammed'in Zorlu Mücadelesi
İsrail'in Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği bir saldırıda elini kaybeden 14 yaşındaki Muhammed Ebu Iyda, müzik tutkusuna sırtını çevirmedi. Ampute edilmiş eline bağlı yay ile müzik aletini çalan Muhammed, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan Nusayrat Mülteci Kampı'na annesi ve kız kardeşiyle birlikte sığındı. Ailesinin geçim sıkıntısını üstlenen Muhammed, 2014 yılında meydana gelen bir uçak saldırısı sırasında şarapnel isabetiyle elini kaybetti.
Müzik Eğitmeninin Rolü
Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Sirac Okulu'nda şarapnelin hedefi olan Muhammed, müzik eğitimini almak için daha önce ud çalmıştı. Ancak, sağ elini kaybettikten sonra yeni bir enstrüman bulmaya karar verdi ve keman çalmaya başladı. Edward Said Enstitüsünde müzik eğitimi veren Sema Rami Necm, Muhammed'in bu dönüşümünde büyük bir rol oynadı. Kendisi de genç yaşta göç etmek zorunda kalmış bir müzisyen olarak, Muhammed’e ilham verdi.
Yeni Bir Başlangıç
Sema Rami Necm, "Umudumuzu yitirmemek adına Muhammed'in yeniden müzik çalmasını istedim. Ampüte edilmesi, onun için her şeyin sonu değil, yeni bir başlangıçtı. Kemanın arşesini ampüte edilmiş eline bağlayarak onun için yeni bir yöntem geliştirdim." dedi. Sema, başlangıçta zorlansa da, Muhammed'in kemanla olan bağı giderek güçlendi. Artık kemancı olmak istiyor.Umudun Temsili
Muhammed, yaşadığı acılara rağmen umudunu yitirmedi ve Sema’nın destekleriyle müziğin duygusal derinliğine adım attı. Sema, Muhammed’e ilham vererek, "Dünyanın sonu değil, aksine birçok kişi uzuvlarını kaybettikten sonra bile başarılı olabiliyor." diyerek ona cesaret aşılamaya çalıştı. Savaşın yarattığı tahribat içinde bile, müziğin hayatlarındaki yerini yeniden keşfettiler.