Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen oldu
Muğla'da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen yetkili sendika belirleme çalışmaları tamamlandı. Yapılan resmi üye sayımları ve mutabakat sonuçlarına göre Eğitim-Bir-Sen, 3 bin 392 üye ile Muğla'da yeniden yetkili sendika olarak belirlendi.
Yetki belirlemenin sonuçları ve temsil
Elde edilen sonuçla birlikte Eğitim-Bir-Sen, önümüzdeki dönemde Muğla'daki eğitim çalışanlarının haklarını yetkili sendika olarak temsil etmeye devam edecek. Resmi sayım ve mutabakat sürecinin tamamlanması, sendikanın il genelindeki örgütlülüğünü ve temsil gücünü pekiştirdi.
Şube başkanının değerlendirmesi
Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, başarının teşkilatın sahadaki samimi gayretinin, teşkilat disiplininin ve eğitim çalışanlarıyla kurulan güçlü gönül bağının bir sonucu olduğunu vurguladı. Uçak, “Eğitim çalışanlarımızın sorunlarını kendi sorunumuz olarak gördük. Sadece yetki dönemlerinde değil, yılın her gününde sahada olduk. Okullarımızı, kurumlarımızı ziyaret ettik; öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın sesi olmaya gayret ettik. Bugün ortaya çıkan tablo; emeğin, samimiyetin, istişarenin ve teşkilat ruhunun sonucudur” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ndeki hedefler
Önder Uçak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ndeki sendikal çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. Uçak, “Üniversitede üye sayımızı 292’ye çıkardık ve burada ikinci sıradayız. Hedefimiz; akademisyenlerimizin ve üniversitedeki idari personelimizin haklarını daha güçlü şekilde savunabilmek için üye sayımızı 400’ün üzerine taşıyarak şubeleşme sürecini tamamlamak, ardından yetkiyi alarak üniversite çalışanlarının hak mücadelesini daha etkili şekilde yürütmektir” ifadelerini kullandı.
Eğitim-Bir-Senin Muğla'daki bu yeniden yetkilendirilmesi, ildeki eğitim çalışanlarının temsilinde süreklilik ve örgütlenme hedeflerinin önemini bir kez daha ortaya koydu.
EĞİTİM-BİR-SEN MUĞLA ŞUBE BAŞKANI ÖNDER UÇAK