Muğla merkezli operasyonda 'Daltonlar' ve 'Casperlar' üyeleri yakalandı
Operasyon ve soruşturma detayları
Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bölge huzurunu tehdit eden suç organizasyonlarına yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.
Soruşturma, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütüldü. Yapılan teknik ve fiziki takip sonrası operasyon için düğmeye basıldı.
Harekete geçen ekipler, Muğla'nın Fethiye, Seydikemer, Menteşe, Datça ve Bodrum ilçeleri ile İstanbul, Ankara, Mardin ve Hatay illerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi.
Belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda, kendilerini 'Daltonlar' ve 'Casperlar' olarak adlandıran organize suç örgütü üyeleri olduğu değerlendirilen toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda, örgütün faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda materyal ile birlikte 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve çok sayıda fişek ile çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor; adli süreç ve soruşturmanın ilerleyişine ilişkin gelişmeler yetkili mercilerce takip edilecek.
MUĞLA VE 4 İLDE YAPILAN ORGANİZE SUÇ OPERASYONUNDA 11 ŞÜPHELİ YAKALANDI