Muğla, Kazakistanlı öğretmenleri ağırlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen proje ile Kazakistan'dan gelen 13 öğretmen Muğla'da eğitim ve kültür programına katılıyor.

Yayın Tarihi: 09.07.2026 10:22
Güncelleme Tarihi: 09.07.2026 10:22

Muğla, Kazakistanlı öğretmenleri ağırlıyor

Muğla'da Kazakistanlı öğretmenlerin programı sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen uluslararası proje kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından desteklenen "Türkçe Öğreniyorum, Türkiye’ye Gidiyorum" projesinin Muğla ayağı devam ediyor. Proje kapsamında Kazakistan'dan gelen 13 öğretmen, kente misafir edildi.

Ziyaretler ve mesleki paylaşım

Misafir öğretmenler, Muğla'da yoğun bir programa dahil olarak bölgedeki eğitim kurumlarını ziyaret ediyor ve yürütülen eğitim-öğretim çalışmalarını yerinde inceleme imkânı buluyor. Ziyaretler sırasında Muğla'da görev yapan meslektaşlarıyla bir araya gelen heyet, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yoluyla eğitim vizyonlarını güçlendiriyor.

Kültürel etkinlikler ve kent deneyimi

Eğitim odaklı programın yanı sıra konuk öğretmenler için çeşitli kültürel etkinlikler düzenleniyor. Heyet, Muğla'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini, doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bularak şehri keşfediyor; bu ziyaretler hem mesleki hem de kültürel bağların güçlenmesine katkı sağlıyor.

MUĞLA, KAZAKİSTANLI ÖĞRETMENLERİ AĞIRLIYOR: EĞİTİM VE KÜLTÜR KÖPRÜLERİ KURULUYOR

MUĞLA, KAZAKİSTANLI ÖĞRETMENLERİ AĞIRLIYOR: EĞİTİM VE KÜLTÜR KÖPRÜLERİ KURULUYOR

MUĞLA, KAZAKİSTANLI ÖĞRETMENLERİ AĞIRLIYOR: EĞİTİM VE KÜLTÜR KÖPRÜLERİ KURULUYOR

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.