Muğla için kuvvetli sağanak uyarısı: ani sel riski

Meteoroloji, Muğla'da öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanakların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağını, ani sel ve yıldırım riskine karşı uyardı.

Yayın Tarihi: 01.10.2026 13:07
Güncelleme Tarihi: 01.10.2026 13:07

Muğla için kuvvetli sağanak uyarısı: ani sel riski

Meteorolojiden uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla bölgesinde gök gürültülü ve sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Beklenen etkiler:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Vatandaşlara öneriler:

Yetkililer, ani sel ve su baskını riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını; gerekli önlemlerin alınmasını, açık alanlarda ve su kenarlarında bulunmaktan kaçınılmasını, araç sürücülerinin su birikintilerine dikkat etmesini ve resmi uyarıların yakından takip edilmesini istiyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TAHMİN VE UYARI MERKEZİ TARAFINDAN YAPILAN...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TAHMİN VE UYARI MERKEZİ TARAFINDAN YAPILAN DEĞERLENDİRMEDE MUĞLA BÖLGESİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ VE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.