Muğla'da bayram öncesi gece denetimi: Polis ekipleri kent genelinde geniş çaplı kontrol gerçekleştirdi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde bayram öncesi gece denetimi yapıldı; araç aramaları, GBT ve yabancı uyruklu kontrolleri, narkotik ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 00:45
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 01:20

Muğla'da bayram öncesi gece denetimi: Polis ekipleri kent genelinde geniş çaplı kontrol gerçekleştirdi

Muğla'da bayram öncesi gece denetimi: Polis ekipleri kent genelinde geniş çaplı kontrol gerçekleştirdi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda, bayram öncesinde gece saatlerinde geniş çaplı bir denetim uygulaması gerçekleştirildi. Kent genelinde belirlenen noktalarda ekipler, şüpheli araçları durdurarak arama ve sorgulama işlemleri yaptı.

Denetimin kapsamı ve katılan birimler

Uygulamaya Asayiş Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Yunus Ekipleri, TEM şube ekipleri ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli katıldı. Denetimlerde ayrıca narkotik madde arama köpeği de görev aldı.

Uygulama noktaları ve denetim yöntemleri

Muğla merkez ilçesi Menteşe'de denetimlerin odak noktaları, yoğunluğun yüksek olduğu Kötekli Mahallesi Şahidi Kız Yurdu önü ile şehre giriş ve çıkışların kontrol edildiği Aydın Yolu Uygulama Noktası olarak belirlendi. Bu noktalarda şüpheli görülen araçlar durdurularak ayrıntılı arandı; sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamaları yapıldı.

Göçmen şube ekipleri, yabancı uyruklu şahıslara yönelik evrak ve vize muafiyeti kontrolleri gerçekleştirdi. Narkotik ekipleri ise özellikle araçların bagaj ve iç bölümlerinde uyuşturucu araması yaptı; köpek destekli aramalar dikkat çekti. Trafik ekipleri ise bayram trafiği öncesinde emniyet kemeri kullanımı, evrak kontrolleri ve sürücülerin alkol durumlarını değerlendirdi.

Kurallara uymadığı tespit edilen sürücüler hakkında yasal işlem uygulandı ve sürücüler uyarıldı. Denetimlerin, bayram döneminde asayiş ve trafik güvenliğini sağlama amaçlı olduğu bildirildi.

MUĞLA’DA BAYRAM ÖNCESİ DEV GÜVENLİK UYGULAMASI EKİPLER VE NARKOTİK KÖPEĞİ ALEX SAHADAYDI

MUĞLA’DA BAYRAM ÖNCESİ DEV GÜVENLİK UYGULAMASI EKİPLER VE NARKOTİK KÖPEĞİ ALEX SAHADAYDI

MUĞLA’DA BAYRAM ÖNCESİ DEV GÜVENLİK UYGULAMASI EKİPLER VE NARKOTİK KÖPEĞİ ALEX SAHADAYDI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.