DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.817.729,53 0,73%

Müdafai İslam Derneği'nden İfade Özgürlüğüne Karşı Suç Duyurusu

Müdafai İslam Derneği, Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayımlayan dergi ve sorumlularına karşı suç duyurusunda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.07.2025 17:30
Güncelleme Tarihi: 01.07.2025 17:44

Müdafai İslam Derneği'nden İfade Özgürlüğüne Karşı Suç Duyurusu

Müdafai İslam Derneği, Hazreti Muhammed'in karikatürünü yayımlayan bir mizah dergisi ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek yetkilileri, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, söz konusu dergide yer alan karikatürle ilgili resmi suç duyuru dilekçesini savcılığa sundu.

Dilekçede, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “iftira” suçlarından dergi ile tüm sorumlular hakkında soruşturma başlatılması ve ilgili kişilerin cezalandırılması talep edildi.

Adliye önünde açıklama yapan Müdafai İslam Derneği Başkanı Erdem Özveren, söz konusu çizimin yalnızca karikatür olmadığını, aynı zamanda İslam'a yönelik düşmanlık ve tüm Müslümanların kalbine saplanan bir nefret suçu olduğunu belirtti. Özveren, karikatür adı altında İslam'a ve Hazreti Muhammed'e yapılan düşmanlığın, toplumun vicdanını hedef aldığını vurguladı.

Özveren, şöyle devam etti: “Bu edepsizlik ne sanatla ne hicivle ne de ifade özgürlüğüyle izah edilemez. Doğrudan imanımıza, medeniyetimize ve değerlerimize karşı örgütlü bir saldırıdır.” Özveren, “Bu millet, Peygamberine edilen hakareti mizah diyerek meşrulaştıranlara asla boyun eğmeyecektir.” şeklinde konuştu. Dernek, Türk Ceza Kanunu'nun 216, 125 ve 267. maddeleri başta olmak üzere ilgili tüm yasal çerçevede suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

 Müdafai İslam Derneği, Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan mizah dergisi ve...

Müdafai İslam Derneği, Hazreti Muhammed'in karikatür çizimini yayımlayan mizah dergisi ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine gelen dernek yetkilileri, söz konusu dergide yer alan karikatürle ilgili suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı