DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.837.053,1 0,23%

Mucizevi tohum romatizma ağrılarının doğal ilacı!

Kişniş, Akdeniz ikliminde yetişen, maydanozgiller familyasına ait bir bitkidir. Yaprakları, tohumları ve kökleri tıbbi ve mutfak amaçlı olarak kullanılır. Peki, kişnişin faydaları nelerdir?

Yayın Tarihi: 09.11.2023 09:25
Güncelleme Tarihi: 09.11.2023 09:25

Mucizevi tohum romatizma ağrılarının doğal ilacı!

Kişniş, A, C, E, K vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir besindir. Ayrıca, uçucu yağlar, antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikler içerir.

Kişniş, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bir baharattır. Düzenli olarak kişniş tüketerek, bu faydalardan yararlanabilirsiniz ancak, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. 

Ayrıca, hamile ve emziren kadınların kişniş tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilir.

kişniş

- Kişniş, lif ve antioksidan bakımından zengindir. Bu sayede sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunları gidermeye yardımcı olur.

- Kişnişin içerdiği antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikler, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede, eklem ağrısı, romatizma ve astım gibi hastalıkların tedavisinde destektir. 

- Antioksidanlar yönünden zengin olan kişniş bağışıklık sistemini güçlendirir

- Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan bileşikler içeren kişniş kan şekerini kontrol altında tutmasına yardımcı olur.

- Kişnişin içerdiği antioksidanlar, cilt sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Bu sayede, ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Kişniş Nasıl Tüketilir?

Kişniş, taze olarak veya kurutularak kullanılabilir. Taze kişniş, salatalarda, soslarda ve çorbalarda kullanılabilir. Kuru kişniş ise, baharat olarak kullanılabilir.

Kişniş tohumları da tıbbi amaçlar için kullanılabilir. Kişniş tohumları, çay olarak demlenerek veya yemeklere eklenerek tüketilebilir.

Yazar
EDİTÖR

gulcinceylan