Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MTV Ocak taksiti bitiyor! Dikkat! Yapacağınız o işlem ücretsiz sağlanıyor

31 Ocak'a kadar devam eden MTV ilk taksiti ile alakalı bankalar tarafından son duyurular yapılmaya devam ediyor. O banka MTV'de sağlanacak taksit işlemlerinin bedava sağlanacağını belirtmiş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 08:32
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 08:32

MTV Ocak taksiti bitiyor! Dikkat! Yapacağınız o işlem ücretsiz sağlanıyor

MTV taksiti ödemelerinde son yarıya girildi. Bilindiği üzere MTV araç vergisi Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere senede iki kere ödenmekte. Geçtiğimiz sene Kahramanmaraş depreminin yaralarının sarılması adına ek MTV kanunu çıkartılmış ve araç sahipleri 4 kere MTV vergisi ödemişti. 2024 yılı için tıpkı geçtiğimiz senelerdeki gibi 2 MTV ödemesi yapılacakken, ilk taksiti Ocak ayı itibari ile başlamış bulunuyor. MTV vergisini zamlı ödememek adına 31 Ocak sonuna kadar araç sahiplerinin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

2024 MTV ZAMLARI YÜZDE 58

Geçtiğimiz Kasım ayında belirlenen yeniden değerleme oranı kapsamında yeni yıl zammı yüzde 58 olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda araca göre farklılık gösteren MTV ödemeleri yüzde 58 oranında artış gösterdi. MTV ödemesi en düşük 347, en yüksek 160.285 TL’ye yükselen MTV ödemeleri, belirlenen zaman içerisinde ödenmemesi durumunda yüzde 3,5 faiz uygulaması devreye girecek.

TL

MTV VERGİLERİ NEREDEN ÖDENİYOR

MTV Vergilerinin ödenmesi için bir çok seçenek bulunuyor. Vergi daireleri ve PTT şubelerine ödenebilen MTV vergileri, artık bankalar üzerinden de tamamlanabiliyor. Bu kapsamda bankalar da kendi bankasının aracılık etmesi amacıyla bir çok kampanya düzenliyor.

İLK MTV KAMPANYASINI GARANTİ BANKASI AÇIKLADI

Garanti Bankası tarafından başlatılan kampanya kapsamında MTV ödemelerine 2 eş taksit imkanı sunduklarını belirtti. Sonrasında da bankalar arka arkaya kampanyalarını açıklarken, en cazip tekliflerden biri de Ziraat Bankası tarafından sunuldu.

ZİRAAT BANKASI MTV KAMPANYASI

Ocak ayı başında Ziraat Bankası da MTV ödeme kampanyasını müşterisine sundu. Banka tarafından açıklanan kampanya kapsamında MTV ödemelerine ek 4 taksit imkanı sağlanacağı belirtildi. Bu taksitlendirme işlemi için herhangi bir ek ödeme talep etmeyeceklerini belirten banka, MTV ücreti üzerinden 4 taksit yapılacağını belirtti.

Ziraat Mobil, İnternet Şubesi, ATM'ler üzerinden www.gib.gov.tr kanalı üzerinden yapılacak olan MTV ödemeleri için banka tarafından 4 taksit imkanı sunulacak. Kampanyaya dahil olabilmek için bankaya ait kredi kartı sahibi olunması gerekliliği mevcut iken bankamatik kartlarından bu işlem gerçekleştirilemiyor.