DOLAR
42,71 -0,03%
EURO
50,32 -0,23%
ALTIN
5.922,97 -0,26%
BITCOIN
3.752.901,53 -2,36%

Moskova bölgesinde okul saldırısı: 10 yaşındaki öğrenci yaşamını yitirdi

Odintsovo'daki Gorki-2 okulunda 15 yaşındaki öğrencinin bıçaklı saldırısında 10 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetti; saldırgan gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 14:23
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 14:23

Moskova bölgesinde okul saldırısı: 10 yaşındaki öğrenci yaşamını yitirdi

Moskova bölgesinde okul saldırısı: 10 yaşındaki öğrenci yaşamını yitirdi

Olayın ayrıntıları

Rusya’nın Moskova bölgesine bağlı Odintsovo belediyesindeki Gorki-2 yerleşiminde bulunan bir okulda 15 yaşındaki 9’uncu sınıf öğrencisi tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 10 yaşındaki 4’üncü sınıf öğrencisi yaşamını yitirdi. Olay sırasında güvenlik görevlisi de yaralandı.

Yerel kaynaklara göre saldırgan, önce kendisini engellemeye çalışan güvenlik görevlisine biber gazı sıktı ve ardından aynı kişiyi bıçakladı. Daha sonra salona giren bir diğer öğrenciye yönelik saldırı sonucu 10 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetti.

Resmi açıklamalar

Moskova Bölgesi Çocuk Hakları Ombudsmanı Ksenia Mishonova, bıçaklanan öğrencinin hayatını kaybettiğini ve güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi. Rusya Soruşturma Komitesi ise saldırganın gözaltına alındığını, saldırının nedeninin henüz belirlenemediğini açıkladı.

Rus medyasında yer alan haberlere göre saldırganın maske ve kask taktığı ve tişörtünde "No Lives Matter (Hiçbir hayat önemli değil)" yazısı olduğu belirtildi.

Bağlam

Olay, Rusya’da okul güvenliği ve öğrenci şiddeti tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Haberlerde ayrıca, St. Petersburg’da dün yaşanan ayrı bir olayda bir 9’uncu sınıf öğrencisinin kötü not nedeniyle çıkan tartışma sonrasında 29 yaşındaki öğretmeni bıçaklayarak yaraladığı ifade edildi.

Yetkililer soruşturmayı sürdürüyor; olayla ilgili somut bilgiler ve soruşturma sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.

Rusya'nın Moskova bölgesindeki bir okulda 15 yaşındaki öğrencinin gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı...

Rusya'nın Moskova bölgesindeki bir okulda 15 yaşındaki öğrencinin gerçekleştirdiği bıçaklı saldırı sonucu 10 yaşındaki bir öğrenci hayatını kaybetti, güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.