Mollaarap'ta köpek çiftliği yaşamı zorlaştırdı

Bursa Yıldırım Mollaarap'ta köpek çiftliğinden yayıldığı iddia edilen koku, atıklar ve gece artan havlama mahalleliyi sokağa döktü; yetkililerden çözüm istiyorlar.

Yayın Tarihi: 09.10.2026 09:39
Güncelleme Tarihi: 09.10.2026 09:39

Mollaarap'ta köpek çiftliği yaşamı zorlaştırdı

Olayın kısa özeti:

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi Gaipler Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, yakındaki bir köpek çiftliğinden kaynaklandığını öne sürdükleri koku, çevreye yayılan atıklar ve günün her saati devam eden havlama sesleri yüzünden bir araya geldi. Mahalle sakinleri, uzun süredir devam ettiğini belirttikleri sorunun yaşam kalitelerini olumsuz etkilediğini söylüyor.

Mahalleli tepkisi:

Sıkıntıyı dile getiren yurttaşlar, özellikle gece saatlerinde artan gürültü nedeniyle uyku sorunları yaşadıklarını; yeni doğan bebeklerin dahi havlama nedeniyle huzursuzlandığını ve uyuyamadığını ifade etti. Bir grup sakin, Gaipler Sokak'ta toplanarak rahatsızlıklarını yetkililere duyurmak için ses yükseltti. Mollaarap Mahallesi Muhtarı Mustafa Onaran da bölgede incelemelerde bulunup vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Muhtar ile işletme sahibi arasında iddia edilen görüşme:

Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine muhtar Onaran'ın köpek çiftliğinin sahibi olduğu belirtilen Celal Kaplan'ı telefonla aradığı; görüşmede Onaran'ın köpeklerin bulunduğu alanın taşınmasını talep ettiği bildirildi. Görüşmede Kaplan'ın, Kaldırmıyorum. Oraya dokunun da görelim. Belediye de dokunamaz, kimse kaldırmaz sözlerini sarf ettiği iddia edildi. Bu ifadeler mahalle sakinleri arasında tepki doğurdu ve kaygıları artırdı.

Vatandaşlar, koku, atık ve kesintisiz havlamanın günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirterek ilgili kurumların bölgeye gelerek inceleme yapmasını ve soruna kalıcı çözüm getirilmesini talep ediyor. Olayla ilgili şikayetlerin devam ettiği öğrenildi.

BURSA'NIN YILDIRIM İLÇESİNDE MAHALLE SAKİNLERİ, BİR KÖPEK ÇİFTLİĞİNDEN YAYILDIĞINI İDDİA ETTİKLERİ...

BURSA'NIN YILDIRIM İLÇESİNDE MAHALLE SAKİNLERİ, BİR KÖPEK ÇİFTLİĞİNDEN YAYILDIĞINI İDDİA ETTİKLERİ KÖTÜ KOKU, ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE KESİLMEYEN HAVLAMA SESLERİ NEDENİYLE SOKAĞA DÖKÜLDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!