Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

MIT Başkanı İbrahim Kalın Milli İstihbarat Akademisini ilan etti!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın hem MİT'İn 97 yılını kutladı hem de Milli İstihbarat Akademisi'nin kuruluşunu ilan etti.

Yayın Tarihi: 10.01.2024 16:35
Güncelleme Tarihi: 10.01.2024 16:35

MIT Başkanı İbrahim Kalın Milli İstihbarat Akademisini ilan etti!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın MİT’in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği’nde konuşma yaptı. Göreve atandıktan sonra ilk kez kameralar karşısında açıklama yapan Kalın, haksız hiçbir eylemin karşılıksız bırakılmayacağını vurguladı. 

Güçlü bir türkiye için bölgede ve dünyada barışın kaçınılmaz bir kriter olduğunu vurgulayan Kalın, haksız eylemlerin hiçbirinin karşılıksız bırakılmayacağını söyledi. Devlete ve millete yapılan ihanetlerin cezasız kalmayacağının altını çizen MİT Başkanı, sözlerine kurulan akademiyle devam etti. 

Milli İstihbarat Akademisi’nin kuruluşunu ilan etti! 

MİT Başkanı İbrahim Kalın, sözlerine yeni kurulan Mili İstihbarat Akademisi’nin kuruluşuyla devam etti. Daha sonra ise Türkiye’de istihbarat teorisinin gelişmesi amacıyla kurulan akademiyi ilan etti. Ayrıca söz konusu akademiyle, Türkiye’nin de istihbarat teorisi konusunda söz sahibi olmasının hedefleneceğini aktardı. 

MİT Başkanı yapay zekayı atom bombasına benzetti 

Daha sonra yapay zeka konusuna da değinen MIT Başkanı, yeni bir risk alanının oluştuğunu kaydetti. Yapay zeka ile büyük tehditlerin de geldiğini söyleyen Kalın, her türlü manipülasyona açık olduğunu ve sınırı çizilmeyen bu sistemin insan geleceğini de tehdit edebileceğini belirtti. Siber vatanı korumanın en az fiziki vatanı korumak kadar önemli olduğunu vurgulayan Kalın, MİT’in kuruluşunun 97. yılını kutlayarak sözlerini bitirdi.